Задайте вопрос юристу

866 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 21 июля 2024, вопрос №116042

Якщо прервав ВЛК, а потім допройшов через нове направлення

У мене наступна ситуація. У травні (до 18.05) я подав заяву на відстрочку, а також хотів встати на облік у ТЦК. Отримав направлення на ВЛК та повістку на її проходження де було вказано повернутися у ТЦК у конкретну дату.
Я почав проходити ВЛК, і вийшла постанова 560, яка по моєму пункту відстрочки суперечить закону. Я не став допроходити ВЛК, так як розумів що мені потрібен час на пошук юрідичної допомоги для відстоювання мого права на відстрочку.
За два місяця відповідь по заяві так і не отримав. Ніяких дзівнкиів з ТЦК по неявці теж не було.
У липні я подав нову заяву на відстрочку по іншій підставі, і отримав знову направлення на ВЛК.
Мені потрібно продовжити проходження старого ВЛК чи почати нове? Яка буде відповідальність за першу повістку?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Можете спробувати пройти нове ВЛК. Якщо з'ясується, що Ви гне закінчили проходження старого ВЛК, отримаєте адмінштраф за ст. 210-1 КУпАП.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Сергій Клиент 2 месяца назад

    А чи є сенс продовжити проходження минулого ВЛК? Чи буде десь стояти дата початку проходження ВЛК у фінальній довідки, яку я отримаю?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      На проходження ВЛК Ви мали 14 днів, тому я не думаю, що є сенс продовжувати проходити минуле ВЛК.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України