Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 31 июля 2024, вопрос №116780 350₴

проблеми з постановкою на облік з бронюванням від підприємства

Маю бронь від підприємсва. Зареєструвався у Резерв+, але на обліку не стояв через переміщення. Звернувся до ТЦК за місцем реєстрації в довідці переселенця. Там вимагають дод5 (повідомлення про бронювання), але кадри на підприємстві відмовляються видати, тому що спеціальність в воєнному квитку відсутня в якомусь переліку і вони нібито вказали схожу. Не зрозуміло, як вони тоді узгодили перелік для бронювання. Що робити в цій ситуації? При цьому , я вже пройшов ВЛК за напрвленням ТЦК, де маю стати на облік

Ответы юристов (16)

    Карпенко Андрій Володимирович
    25.1%

    Вітаю!

    ЯКА У ВАС ФАКТИЧНА ВОС, ТА ЯКУ ВКАЗАЛИ ПРИ БРОНЮВАННІ?

    • Віталій Клиент месяц назад

      504 фактично, 504182 в дод3

      Нібито 504 немає взагалі

      • Карпенко Андрій Володимирович

        Працівники рядового, сержантського та старшинського складу:

        Згідно Наказу МОУ 13.12.2018 № 627 (втратив чинність):

        504. Радіолокаційних станцій (комплексів) спостереження за дальньою повітряною обстановкою

        Згідно Наказу МОУ 07 вересня 2020 року № 317 (чинний):

        504. Радіолокаційних станцій (комплексів) спостереження за дальньою повітряною обстановкою

        ЯК БАЧИМО 504 ВОС ДІЙСНИЙ.

        ЦЯ ВОС НЕ Є ДИФІЦИТНОЮ ТА ПІДЛЯГАЄ БРОНЮВАННЮ.

        ВОС 504182 НЕ ІСНУЄ.

        СКОРІШЕ ЗА ВСЕ, ЦЕ ТЕХНІЧНА ПОМИЛКА КАДРІВ.

        НЕХАЙ ВАМ НАДАДУТЬ РЕАЛЬНИЙ ВИТЯГ З НАКАЗУ (Додаток 3).

        Додаток 5 Вам повинні були надати на підприємстві.

    Богун Сергій Павлович
    25.1%

    Доброго дня.

    Орган державної влади, інший державний орган, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа та організація видають військовозобов’язаному витяг із зазначеного рішення за формою згідно з додатком 3 до Порядку №76.

    Витяг, засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    Витяг видається військовозобов’язаному під розпис у відомості видачі бланків спеціального військового обліку, складеній за формою згідно з додатком 4 до Порядку №76.

    Повідомлення є підставою для зарахування Вас на спеціальний військовий облік.

    "Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідному підрозділу Центрального управління та/або регіональному органу СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідному підрозділу розвідувального органу Міноборони), повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою згідно з додатком 5 до Порядку №76 для зарахування його на спеціальний військовий облік."

    Це їхній обов'язок подати таке повідомлення.

    Однак зверніть увагу - підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік в ТЦК СП з метою відстрочки від призову на військову службу, може бути «зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов'язаного неправильної інформації про його прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), рік народження, військово- облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезназходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності)».

    • Віталій Клиент месяц назад

      як я можу вплинути на своє підприємство всеж видати мені цей додаток? навіть з іншою ВОС

      • Богун Сергій Павлович

        Як вплинути - вказати на необхідність виконання пункту 12 Порядку №76:

        Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідному підрозділу Центрального управління та/або регіональному органу СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідному підрозділу розвідувального органу Міноборони), повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою згідно з додатком 5 для зарахування його на спеціальний військовий облік.

        Проте на мою думку це не принесе Вам результату.

        Інша ВОС Вам не підійде.

        Вас не зарахують на спеціальний військовий облік.

        Проте раджу отримати на руки Витяг з наказу Мінекономіки:

        Витяг, засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

        Витяг видається військовозобов’язаному під розпис у відомості видачі бланків спеціального військового обліку, складеній за формою згідно з додатком 4.

        Більш всього Вам прийдеться пройти всю процедуру бронювання заново.

      • Богун Сергій Павлович

        Крім того зверніть увагу, на те:

        Що з метою оформлення військовозобов’язаним відстрочки Мінекономіки надсилає рішення про бронювання військовозобов’язаних органам державної влади, іншим державним органам, якими подано списки, а також Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони).

        Міноборони (СБУ, Служба зовнішньої розвідки, розвідувальний орган Міноборони) у триденний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіональних органів СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідного підрозділу розвідувального органу Міноборони).

    Айвазян Юрий Климентьевич
    25.1%

    Доброго дня, Віталію!

    Який ВОС Ви маєте? Я так розумію, що останній застарілий та його немає у діючому переліку ВОС?

    Відповідно до Постанови КМУ №76 "Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час":

    "Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідному підрозділу Центрального управління та/або регіональному органу СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідному підрозділу розвідувального органу Міноборони), повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою згідно з додатком 5 для зарахування його на спеціальний військовий облік.

    Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідний підрозділ Центрального управління та/або регіональний орган СБУ, відповідний підрозділ Служби зовнішньої розвідки, відповідний підрозділ розвідувального органу Міноборони), на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує у строк не більш як п’ять робочих днів з дня його отримання такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік із внесенням відомостей про надану відстрочку в Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів".

    Додаток 5 до Порядку Постанови КМУ №76 виглядає наступним чином. Отже, як бачите, в останньому повинна бути зазначена Ваша ВОС та військове звання:

    "ПОВІДОМЛЕННЯ про бронювання військовозобов’язаного

    Військовозобов’язаному ,

    (прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)

    рік народження ___, номер військово-облікової спеціальності (профіль) ___, військове звання ___, який працює

    (найменування, місцезнаходження, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) органу державної влади,

    іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації)

    на посаді (за професією) ,

    відповідно до наказу Мінекономіки

    (номер та дата наказу)

    надано відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації строком на ___ місяців до ___".

    Отже, ситуація виглядає так, що підприємство забронювало Вас, подавши списки на бронювання, без діючої ВОС, як я розумію, чим порушило законодавство і станом на зараз не бажає нести за це відповідальність у відповідності із статтею 210-1 КУпАП.

    Проте, це не Ваша проблема, а проблема роботодавця. Останній повинен надіслати відповідне повідомлення до ТЦК для Вашого зарахування на спеціальний облік та оформити Вам відстрочку, і це прямо передбачено законодавством. Якщо наразі роботодавець не може завершати те, що розпочав, то тоді навіщо взагалі було подавати Вас у списках на бронювання?

    Але надалі виникає ще одне питання з приводу саме спеціального обліку у ТЦК:

    Пункт 11 вищезгаданної Постанови:

    Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    Отже, витяг, засвідчений підписом керівника та скріплений печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    Тобто Ви маєте право на відстрчку, що педверджується витягом з Мінекономіки й ТЦК не має права анулювати Вашу бронь, проте, має право відмовити Вам у зарахуванні на спеціальний облік.

    Стаття 23 ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» зазначає наступне:

    1. Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    1) заброньовані на період мобілізації та на воєнний час за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, а також за підприємствами, установами і організаціями в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, і перебувають на спеціальному військовому обліку".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віталій Клиент месяц назад

      Хочу уточнити. В мене є дод3 . Чи має мені надати підприємство ще й дод5, чи цей дод5 передає підприємство самостійно в ТЦК.? І чи має право вимагати ТЦК саме дод5 від мене при наявності дод3,

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Від Вас ТЦК взагалі немає права нічого вимагати. Для оформлення відстрочки та постановки на спеціальний облік Ваша присутність в ТЦК не потрібна. Всі вищезазначені дії повинен зробити роботодавець.

        • Віталій Клиент месяц назад

          Це якщо я був на обліку, але я після переміщення намагаюсь стати на облік у даному ТЦК

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Підприємство надавалот Додаток 5 до ТЦК у якому Ви раніше перебували на обліку? Ви стояли в останньому на спеціальному обліку?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Постанова КМУ №76:

        Пункт 12.

        Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають територіальному центру комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідному підрозділу Центрального управління та/або регіональному органу СБУ, відповідному підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідному підрозділу розвідувального органу Міноборони), повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою згідно з додатком 5 для зарахування його на спеціальний військовий облік.

        Постанова КМУ №560:

        Пункт 58.

        Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації зобов’язані оформити відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаним працівникам (державним службовцям), які заброньовані у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, у районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, на території відповідальності якого вони розміщуються. До відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки подаються документи, зазначені у переліку згідно з додатком 5.

        ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":

        Стаття 25.

        3. Органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації, що здійснюють бронювання військовозобов’язаних, зобов’язані оформити відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язаних, які заброньовані у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, у районному (міському) територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, на території відповідальності якого вони розміщуються.

    Карпенко Андрій Володимирович

    ВСЯ РІЧ В ТОМУ, ЩО В ДІЯХ РОБОТОДАВЦЯ Є ОЗНАКИ КРИМІНАЛЬНОГО ПОРУШЕННЯ - ПІДРОБЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ (СТ. 358 КК УКРАЇНИ):

    1. Підроблення посвідчення або іншого офіційного документа, який видається чи посвідчується підприємством, установою, організацією, громадянином-підприємцем, нотаріусом, державним реєстратором, суб’єктом державної реєстрації прав, особою, яка уповноважена на виконання функцій держави щодо реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, державним виконавцем, приватним виконавцем, аудитором чи іншою особою, яка має право видавати чи посвідчувати такі документи, і який надає права або звільняє від обов'язків, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою або збут такого документа, а також виготовлення підроблених печаток, штампів чи бланків підприємств, установ чи організацій незалежно від форми власності, інших офіційних печаток, штампів чи бланків з тією самою метою або їх збут -

    караються штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до двох років, або обмеженням волі на той самий строк.

    Примітка. Під офіційним документом у цій статті та статтях 357 і 366 цього Кодексу слід розуміти документи, що містять зафіксовану на будь-яких матеріальних носіях інформацію, яка підтверджує чи посвідчує певні події, явища або факти, які спричинили чи здатні спричинити наслідки правового характеру, чи може бути використана як документи - докази у правозастосовчій діяльності, що складаються, видаються чи посвідчуються повноважними (компетентними) особами органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, юридичних осіб незалежно від форми власності та організаційно-правової форми, а також окремими громадянами, у тому числі самозайнятими особами, яким законом надано право у зв'язку з їх професійною чи службовою діяльністю складати, видавати чи посвідчувати певні види документів, що складені з дотриманням визначених законом форм та містять передбачені законом реквізити.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    24.6%

    Вітаю Вас.

    Не дуже розумію, так Ви отримали бронювання? Ви маєте витяг з наказу Мінекономіки? Роботодавець зобов'язаний подавати списки про бронювання до ТЦК, де особа перебуває на військовому обліку. Якщо цього не було, до того ж Ви маєте проблеми з ВОС, можуть бути реальні проблеми у зарахуванні Вас на спецоблік.

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА

    від 27 січня 2023 р. № 76 Київ

    Деякі питання реалізації положень Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час

    11. За результатами перевірки списків, поданих відповідно до пункту 10 цього Порядку, щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки, розвідувальним органом Міноборони) Мінекономіки приймає у строк не більш як п’ять робочих днів з дня отримання зазначених списків рішення про бронювання військовозобов’язаних.

    Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    З повагою!

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, вам треба вимагати витяг Міністерства економіки про ваше бронювання.

    Рішення про бронювання військовозобов’язаних

    З метою погодження списки, подані в паперовій та/або в електронній формі, крім поданих засобами Порталу Дія відповідно до пунктів 4 - 9 Порядку, розглядаються щодо повноти заповнення та наявності обґрунтувань Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки, розвідувальним органом Міноборони) у строк не більш як 10 робочих днів з дня їх отримання.

    Міноборони (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) подає погоджені списки до Мінекономіки (пункт 10 Порядку).

    За результатами перевірки списків, щодо повноти їх заповнення, наявності обґрунтувань та погодження Міноборони (СБУ, Службою зовнішньої розвідки, розвідувальний орган Мінекономіки) Мінекономіки приймає у строк не більше ніж п'ять робочих днів з дня отримання зазначених списків рішення про бронювання військовозобов’язаних.

    Зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного неправильної інформації про його прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль), найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, код згідно з ЄДРПОУ (за наявності) може бути підставою для відмови у зарахуванні такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    З метою оформлення військовозобов'язаним відстрочки Мінекономіки надсилає рішення про бронювання військовозобов'язаних органам державної влади, іншим державним органам, якими подано списки, а також Міноборони (СБУ, Службі зовнішньої розвідки, розвідувальному органу Міноборони).

    Міноборони (СБУ, Служба зовнішньої розвідки) у триденний строк доводить зазначене рішення до відома відповідних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіональних органів СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки, відповідного підрозділу розвідувального органу Міноборони).

    Орган державної влади, інший державний орган, орган місцевого самоврядування, підприємство, установа і організація видає військовозобов’язаному витяг із зазначеного рішення за формою згідно з додатком 3 та у п’ятиденний строк з дня видачі витягу військовозобов’язаному надсилають до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку , повідомлення про бронювання військовозобов’язаного за формою згідно з додатком 5 для зарахування його на спеціальний військовий облік.

    Витяг, завірений підписом керівника та печаткою (у разі її наявності) відповідного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи чи організації, є документом, що підтверджує надання військовозобов’язаному відстрочки.

    Увага! Відповідно до листа Міністерства оборони України від 11 березня 2022 року № 220/1469 Головнокомандувачем Збройних Сил України прийнято рішення щодо заборони бронювання військовозобов'язаних, які мають нижчезазначені дефіцитні для Збройних Сил України військово-облікові спеціальності:

    рядового, сержантського та старшинського складу:

    • 003, 004, 008, 015, 016, 019, 021, 028, 029, 034, 035, 036, 037, 039, 047, 048, 054, 055, 058, 065, 069, 070, 071, 072, 110, 113, 117, 118, 121, 122, 123, 124, 125, 126, 133, 134, 135, 136, 137, 139, 140, 143,144, 145, 146, 147, 153, 163, 178, 183, 184, 210, 216, 220, 221, 223, 225, 233, 234, 245, 248, 250, 251, 260, 261, 262, 265, 267, 307, 320, 323, 326, 333, 340, 379, 381, 382, 383, 403, 420, 460, 474, 500, 501, 502, 503, 507, 525, 527, 528, 530, 531, 538, 543, 544, 549, 550, 554, 569;
    • офіцерського складу за групами ВОС: 02, 03, 04, 06, 07, 08, 09, 10, 12, 14, 34, 44, 46, 47, 49, 50, 52, 53, 54, 70, 90.

    Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, в якому військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку, на підставі рішення про бронювання військовозобов’язаних зараховує у строк не більше ніж п'ять робочих днів з дня його отримання такого військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік.

    Підстави для анулювання відстрочки:

    • закінчення строку її дії;
    • завершення підприємством, установою, організацією виробництва товарів, виконання робіт і надання послуг для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань;
    • позбавлення підприємства, установи і організації статусу критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період органом, який прийняв рішення про визначення таких підприємств, установ і організацій критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період;
    • ліквідації органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації;
    • звільнення військовозобов'язаного з органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації (крім звільнення з посади з подальшим призначенням на іншу посаду в межах одного органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації);
    • тимчасового припинення дії трудового договору військовозобов'язаного з підприємством;
    • обґрунтованого подання керівника органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації;
    • надання відстрочки з інших причин, визначених статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію";
    • припинення укладеного договору (контракту) або закінчення строку призначення - для працівників спеціалізованих установ ООН, міжнародних судових органів, міжнародних та неурядових організацій та установ, членом, учасником або спостерігачем у яких є Україна, відповідно до укладених міжнародних договорів України;
    • невиконання оператором протимінної діяльності протягом шести місяців робіт з розмінування (гуманітарного розмінування) за сертифікованим процесом (процесами) на основі інформації, поданої Центром протимінної діяльності (пункт 13 Порядку).

    У випадках, зазначених у підпунктах 2—9 пункту 13 Порядку, анулювання відстрочки здійснюється за рішенням Мінекономіки на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації. Відповідно до зазначеного рішення органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи і організації у п’ятиденний строк з дня його прийняття вилучають у військовозобов’язаного витяг та надсилають його до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, де військовозобов’язаний перебуває на військовому обліку (відповідного підрозділу Центрального управління та/або регіонального органу СБУ, відповідного підрозділу Служби зовнішньої розвідки), з відміткою у відомості видачі бланків спеціального військового обліку.

    Надана військовозобов'язаному рішенням Мінекономіки відстрочка, строк дії якої не закінчився, вважається анульованою з дня прийняття Мінекономіки іншого рішення про бронювання такого військовозобов'язаного.

    Бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Дія)

    Постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2024 року № 650 затверджено Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

    Для цілей бронювання військовозобов’язаних засобами Порталу Дія Мінекономіки формує та веде Єдиний перелік органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій для бронювання військовозобов’язаних (далі - Єдиний перелік), до якого включаються державні органи, підприємства, установи.

    Важливо! Мінекономіки вносить до Єдиного переліку - державні органи. Відповідний державний орган вносить до Єдиного переліку - підприємства та установи.

    Включення державного органу, підприємства, установи до Єдиного переліку здійснюється на підставі поданого Мінекономіки або державним органом повідомлення про включення до Єдиного переліку, яке формується засобами Порталу Дія у довільній формі, придатній для сприйняття його змісту.

    Повідомлення формується уповноваженою особою Мінекономіки, державного органу засобами Порталу Дія шляхом підключення до робочих місць після проходження нею ідентифікації та автентифікації з використанням кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису.У повідомленні зазначаються такі відомості щодо:

    державного органу, який подає повідомлення:

    повне найменування;

    код згідно з ЄДРПОУ;

    прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) уповноваженої особи державного органу;

    державного органу, підприємства, установи, стосовно якого подається повідомлення:

    повне найменування;

    код згідно з ЄДРПОУ;

    прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) керівника;

    підстави для бронювання військовозобов’язаних працівників державного органу, підприємства та установи:

    дата прийняття і номер рішення про визначення підприємства критично важливим для забезпечення потреб Збройних Сил, інших військових формувань в особливий період;

    дата прийняття і номер рішення про визначення установи критично важливою для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період або рішення МЗС, Мінреінтеграції, Секретаріату Кабінету Міністрів України чи органів, які здійснюють управління державним майном, що забезпечує діяльність відповідно Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, про затвердження переліку таких установ.

    Формування повідомлення автоматично припиняється або його подання блокується , якщо зазначені у повідомленні відомості:

    1. не підтверджуються відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;
    2. надані не в повному обсязі;
    3. не узгоджуються між собою.

    Завершується формування повідомлення накладенням кваліфікованого електронного підпису або удосконаленого електронного підпису уповноваженою особою державного органу.

    Військовозобов’язаний не підлягає бронюванню, про що керівнику державного органу, підприємства, установи повідомляється засобами Порталу Дія, у разі:

    ▶ відсутності в Реєстрі військовозобов’язаних відомостей про військовозобов’язаного;

    ▶ відсутності в Реєстрі військовозобов’язаних відомостей про перебування військовозобов’язаного у трудових відносинах з державним органом, підприємством, установою.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA