Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 22 февраля 2020, вопрос №11754 100₴

Випилювання дров на земельній ділянці паю

Юридична особа бере в оренду паї людей,які заросли деревами.Які документи потрібні особі,що випилює дрова на цій території та документи на перевезення дров і їх реалізацію продаж.

Ответы юристов (5)

    Беликов Олег  Александрович
    100%
    Общаться в чате Беликов Олег Александрович 4 года назад

    Юрист, г. Харьков, 31 год опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день. Надо быть официально зарегистрированным,, иметь соответствующий вид деятельности (КВЭД), а с собственниками участков договор подряда на санитарную очистку участка.

    Савченко Олександр
    Общаться в чате Савченко Олександр 4 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день.

    Ви як орендар маєте право проводити випилювання дерев, які виросли на паєві, з метою його використання за цільовим призначенням.

    Адже паї — це землі сільськогосподарського призначення. А тому, відповідно, й дерева на них рости не повинні.

    Що стосується реалізації деревини, то це повинно бути погоджено з власником паю. Адже саме він водночас є і власником цих дерев.

    Якщо в договорі це узгоджено, то Ви повинні оприбуткувати спиляні дерева. Після цього Ви можете списати їх з балансу шляхом продажу.

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин 4 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю:

    1. Якщо є офіційний договір оренди , то Ви як орендар маєте право отримувати корисні властивості з земель та використовувати їх плоди в тому числі використовувати наявні дерева, як дрова.

    2. Якщо будете реалізовувати деревину в промислових обсягах ,то це потрібно погодити з власником та укласти письмовий договір( передбачити порядок спилювання та обсяги), а Вам оформити ФОП обравши відповідні види діяльності та сплачувати податки.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    Общаться в чате Киншов Дмитрий Сергеевич 4 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день.

    Я так зрозумів, що земельні ділянки перебувають у приватній власності інших осіб.

    Отже, у такому випадку існує порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, що затверджена постановою КМУ від 1 серпня 2006 р. № 1045.

    Відповідно до п. 10 Положення - Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності, та на присадибній ділянці здійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянки без сплати їх відновної вартості.

    Відповідно до ст. 1 ЗУ "Про оренду землі" - Оренда землі - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

    Тобто, якщо Ви є орендарем земельної ділянки, то Ви користуєтеся даною земельною ділянкою, а отже, відповідно до п. 10 Порядку - отримувати рішення та згоди не потрібно. Можете запитати у власника земельної ділянки, але це не є обов'язковим.

    Щоб перевохити дрова та продавати їх, Вам потрібно зареєструвати юридичну особу та обрати необхідні КВЕДи для такої діяльності.

    Ковальчук Владимир
    Общаться в чате Ковальчук Владимир 4 года назад

    Адвокат, г. Киев

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    согласно ч.10 Постановления Кабмина "Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах". http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nre...10. Видалення зелених насаджень на земельній ділянці, якаперебуває у приватній власності, та на присадибній ділянціздійснюється за рішенням власника (користувача) земельної ділянкибез сплати їх відновної вартості.

    Но сейчас в некоторых регионах трактуют по своему. И очень часто сталкиваемся что требуют порубочный талон который получить очень сложно.Все зависит какой пай и где находится в границах или за границей населенного пункта.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України