Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право, 20 августа 2024, вопрос №117937 450₴

Поліція не повртає авто

Доброго дня. Мене зупинили на машині поліція й знайшла в мене посилку з нової почти , там були синтетичні наркотики Альфа пвп , адвоката мені не надали, самі щось там познімали відео і все, відвезли до відділення, протримали декілька годин , і натякнули на хабаря, хабаря я заплатив їм, і мене відпустили, машину і телефон залишили типу на експертизу. Пройшов місяць, ні суд ні прокурор , ніяких постанов чи ухвал що до арешту машини не було. Дзвоню в поліції забрати машину, вони кажуть що вона під арештом. Як таке можливо? Адвоката не надали, справу не заводили, до суду нікто не возив щоб він Обрав запобіжний захід. Що вони хочуть і чому тягнуть час ? Як можливий арешт машини по такій справі без мене? І тоді би арешт на все майно наклали

Ответы юристов (2)

    Середницький Євгеній Вікторович
    50%

    Вітаю, Ситуація, яку ви описуєте, є досить серйозною і може містити елементи неправомірних дій з боку поліції. Розглянемо можливі кроки, які ви можете зробити.

    1. Арешт автомобіля без вашої участі

    Арешт автомобіля та телефону може бути проведений без вашої присутності на підставі рішення слідчого судді, але для цього необхідна ухвала суду. Якщо машина перебуває під арештом, про це повинно бути відповідне рішення суду. Ви маєте право вимагати від поліції копію цієї ухвали, яка підтверджує законність арешту вашого майна.

    2. Відсутність адвоката

    Відсутність адвоката під час затримання та допиту є серйозним порушенням ваших прав. Ви мали право на юридичну допомогу з моменту затримання. Якщо вам не надали адвоката, це порушення може бути підставою для оскарження дій поліції.

    3. Неправомірна поведінка поліції

    Натяки на хабар та інші незаконні дії з боку поліції є підставою для звернення до органів, що здійснюють нагляд за діяльністю правоохоронних органів, таких як Державне бюро розслідувань (ДБР) або прокуратура.

    4. Що робити далі?
    1. Зверніться до адвоката: Вам необхідно негайно звернутися до кваліфікованого адвоката, який спеціалізується на кримінальному праві. Він зможе допомогти вам отримати доступ до всіх документів, пов'язаних з вашою справою, та надати відповідну правову допомогу.
    2. Вимагайте документи: Ваш адвокат має вимагати від поліції надання всіх документів, які стосуються вашої справи, включаючи протоколи затримання, ухвали суду про арешт майна, а також інформацію про статус вашої справи.
    3. Звернення до ДБР: Якщо ви зіткнулися з незаконними діями з боку поліції, адвокат може допомогти вам підготувати скаргу до Державного бюро розслідувань щодо вимагання хабаря та інших порушень.
    4. Оскарження арешту: Адвокат також може подати клопотання до суду про скасування арешту на ваш автомобіль та інше майно, якщо арешт був накладений незаконно або без достатніх підстав.

    Ваше право на захист є ключовим, і ви маєте повне право вимагати справедливого розгляду вашої справи з дотриманням усіх правових процедур.

    Турчин Ярослав
    50%
    Турчин Ярослав 27 дней назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ДОБРОГО ДНЯ, ДМИТРО!

    Треба перевіряти чи є кримінальне провадження Вам мали надати копію ухвали про вилучення авто.

    Рекомендую звернутися до управління внутрішньої безпеки Національної поліції із заявою про викрадення Вашого авто службовими особами з використанням службових повноважень.

    Стаття 289 "Незаконне заволодіння транспортним засобом" Кримінального кодексу України.

    Якщо не оформлювався акт вилучення - автомобілем вже заволоділи без наявності на те законних підстав.

    Просто на Вашій автівці вже мабуть катається якийсь співробітник поліції, який не заробив на власний автомобіль.

    Рекомендую не займатися самодіяльність, а звернутися до адвоката за місцезнаходженням органу поліції, працівники котрого собі таке дозволили.

    Усні відповіді до справи не приш"єш. Їх дії явно були незаконні, але це вже нікого не дивує в наш час. Працюють там на жаль люди набрані по оголошенню, якщо і мають юридичну освіту, то куплену, а не реально здобуту.

    Ви самостійно їм нічого не доведете. Потрібен адвокат, який спеціалізується на вирішенні таких проблем.

    Інакше високі ризики того, що з автівкою своєю Ви можете проститися. Причеплять якісь липові номерні знаки і будуть собі їздити. Хто їх зупинить і перевірить документи? - А ніхто. Не колеги ж.

    Вони мабуть вирішили, що авто йде бонусом їм за вирішення Вашого питання.

    З повагою та розумінням, юрист Ярослав Турчин (м. Гамбург, Німеччина)


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024