Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 23 августа 2024, вопрос №118186

Як виселити двірників з нежитлового приміщення

В будинку створено осбб. Є нежитлові приміщення на 1 поверсі, які є власністю адміністрації. Ці приміщення надали в користування ЖЕК , які в свою чергу заселили туди двірників. Двірники постійно порушують громадський порядок. Яким чином можна примусити ЖЕК їх виселити?

Ответы юристов (1)

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 23 дня назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ВІТАЮ ВАС, ОЛЕНО!

    Відповідь очевидна. Власник приміщення має припинити користування ЖЕКу на таке приміщення.

    Для цього треба дивитись підстави надання в користування. Якщо це договір - то термін його дії, умови припинення строково та достроково, чи передбачає договір автоматичну пролонгацію, якщо сторони не заявили про бажання його не продовжувати.

    Після розірвання договору ОСББ має право надіслати вимогу - припинити користування приміщенням у зв"язку з тим, що підстава для користування відпала.

    Якщо не виконають вимогу шляха два:

    1) шлях рабський - звернутися до суду та вимагати звільнити приміщення внаслідок перешкод у володінні, користуванні та розпорядженні майном.

    2) шлях реалістичний - обмежити доступ до цього приміщення власником шляхом встановлення нових замків чи взагалі встановлення контрольно-пропускного режиму в будинок (від домофону до укладення договору охорони) тощо.

    Хай щастить!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024