Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 02 сентября 2024, вопрос №118722

Якщо в не приватизований квартирі проживає алкогольно залежна особа (жінка) а її чоловік помер не приватизувавши квартиру. Станом на зараз квартира офіційно знаходиться під арештом через борги. Чи можна виселити таку особу?

Чи можна виселити алкогольнозалежну дружину із квартири у якій вона не зареєстрована і не прописана при тому, це важко назвати квартирою а швидше притон для таких самих? Власник квартири помер. Квартира ще за його життя була під арештом. Чи в такому разі можна подавати на спадщину якщо арешт і чи це доцільно?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Борги, в тому числі за кредитними договорами, вважаються частиною спадщини і переходять до спадкоємців.

    Крім того, Ви не зможете отримати свідоцтво на спадщину, допоки квартира під арештом.

    Виселити жінку можливо тільки у судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 13 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю! У Вашому запитанні є декілька суперечливих фактів, які взаємовиключають одне одного.

    Так, якщо квартира неприватизована - то у ній не було і немає іншого власника крім держави або органу місцевого самоврядування.

    Якщо квартира належить державі або органу місцевого самоврядування, на неї не могло бути накладено арешту, можливо відносно особи, що у ній була зареєстрованою було винесено певну заборону, але особа померла.

    Якщо квартира належить державі або ОМС, то відповідно ні про яку спадщину не може іти мова. Тільки держава або ОМС може поставити питання про виселення особи з квартири, яка належить ОМС.

    Довіряйте фахівцям, які знаються на своїй справі. 0503028645

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 13 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Спадкувати неприватизовану квартиру не можна. Якщо та жінка проживає там роками, причому раніше проживала разом з її чоловіком то, можливо, вона там зареєстрована (прописана). На випадок смерті основного квартиронаймача неприватизованої квартири на практиці часто прописували до тої квартири й інших осіб, які би мали право в ній проживати на випадок смерті одного з її мешканців.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024