Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 02 сентября 2024, вопрос №118725

Як виписати військово службовця який тероризує родину

В мене старший брат ,який пішов добровольцем , зараз у відпусці , тероризує родину тобто робить що хоче, бабуля власниця а мати спів власниця , я і брат приписаний , як можна виписати його без його відома , хочем розміняти кв і дати йому частину .

Ответы юристов (6)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Власник квартири може виписати зареєстровану особу без її згоди та присутності.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віталій Клиент 13 дней назад

      Дякую за відповідь, останє питання , при яких обставинах та рівню небеспеки я можу при самозахисті вбити людину и при цьому не понести покарання ? щоб не перевищити межі самооборони (в дома у військового є зброя пневмат) (і частво пяний він)

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Стаття 36 ККУ. Необхідна оборона

        1. Необхідною обороною визнаються дії, вчинені з метою захисту охоронюваних законом прав та інтересів особи, яка захищається, або іншої особи, а також суспільних інтересів та інтересів держави від суспільно небезпечного посягання шляхом заподіяння тому, хто посягає, шкоди, необхідної і достатньої в даній обстановці для негайного відвернення чи припинення посягання, якщо при цьому не було допущено перевищення меж необхідної оборони.

        2. Кожна особа має право на необхідну оборону незалежно від можливості уникнути суспільно небезпечного посягання або звернутися за допомогою до інших осіб чи органів влади.

        3. Перевищенням меж необхідної оборони визнається умисне заподіяння тому, хто посягає, тяжкої шкоди, яка явно не відповідає небезпечності посягання або обстановці захисту. Перевищення меж необхідної оборони тягне кримінальну відповідальність лише у випадках, спеціально передбачених у статтях 118 та 124 цього Кодексу.

        4. Особа не підлягає кримінальній відповідальності, якщо через сильне душевне хвилювання, викликане суспільно небезпечним посяганням, вона не могла оцінити відповідність заподіяної нею шкоди небезпечності посягання чи обстановці захисту.

        5. Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає.

        Можливо після ознайомлення зі статтею Ви більш зрозумієте, що Вам може загрожувати та за яких обставин:

        https://hromadske.ua/posts/kart-blansh-chi-pravo-na-samozahist-yak-ukrayinske-zakonodavstvo-rozmezhovuye-vbivstvo-za-umislom-ta-samooboronu#:~:text=Що%20таке%20межі%20необхідної%20оборони&text=За%20вихід%20за%20межі%20необхідної,волі%20до%202-х%20років.

        • Віталій Клиент 13 дней назад

          читаю , дякую велике, тобто якшо він (брат) піде на мене з ножом чи пневматом , якшо стрельне в мене або замахнеться ножем , тоді я можу нейтралізувати (летально) його ? +- просто чи можна рахувати ніж або пневмат зброєю яка несе загрозу життю (чи є різниця між ножем , пневматом и вогнепальною зброєю) він мав проблеми з законом умовний термін , і в базі в них в поліції непокора і так далі

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Вся проблема в тому, Віталію, що вбивство - це завжди вбивство. І головне питання полягає в тому, що саме буде межою необхідної оборони у вашому випадку.

            Щодо зброї, то так, різниця є, оскільки вогнепальна - це одне, а пневматична - це інше.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 13 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Самозахист повинен бути адекватним нападу, а це дуже тонка грань. Не забувайте, що Ваш брат має синдроми, пов*язані з перебуванням на війні, потім буде пост синдром. Вам потрібно вирішувати ці питання не фізичною силою, а розумом. Роз*їдтеся, змініть місце проживання (не на місце позбавлення волі) тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024