Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

04 сентября 2024, вопрос №118804

Порушення правил послідовності за даними ЄДЕБО

Добрий день! Раніше навчався на магістратурі, но за особистими обставинами відрахувався на першому році навчання. Цього року знову вступив на магістратуру до іншого вишу та на іншу спеціальність. Відповідно правил послідовності я не порушую, так як не закінчив навчання і не отримав диплом. Проте в довідці про здобувача освіти зазначено про порушення правил послідовності. Чи можна в такому випадку щось зробити і чи є можливість отримати відстрочку від мобілізації ?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юрію!

    В цьому випадку Ви можете подати позов до Мінистерства освіти та науки.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 12 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Згідно із статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також: 1) здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти і здобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури... Відповідно до частини 2 статті 10, рівнями освіти є: дошкільна освіта; початкова освіта; базова середня освіта; профільна середня освіта; перший (початковий) рівень професійної (професійно-технічної) освіти; другий (базовий) рівень професійної (професійно-технічної) освіти; третій (вищий) рівень професійної (професійно-технічної) освіти; фахова передвища освіта; початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти; перший (бакалаврський) рівень вищої освіти; другий (магістерський) рівень вищої освіти; третій (освітньо-науковий/освітньо-творчий) рівень вищої освіти.

    Ще одним правовим актом з цього питання є Лист МОН (Міністерства освіти і науки України) № 1/9758 від 03.06.24 року "Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти". В ньому є наступне положення-приклад рекомендаційної дії. Здобувач освіти у 2021 році вступив для здобуття ОС бакалавра та був відрахований у 2023 році. У 2024 році повторно вступив (був зарахований) для здобуття ОС бакалавра. У Довідці буде зазначено «Ні, порушує».

    Ви могли поновитись в навчальному закладі, з якого Ви були відраховані. В такому випадку Ви мали б право на відстрочку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024