Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 04 сентября 2024, вопрос №118808

Аспірантура відсрочка ст 10

Доброго дня, я вступив до аспірантури у 2017 році і був відрахований у 2020 році. У 2023 році я знову вступив до аспірантури іншого університету. У довідці про освіту з єдиного реєстру мені було зазначено, що я порушив рівень освіти за Листом Міністерства освіти і науки України від 03 червня 2024 р. № 1/9758 Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти. Однак у законі про мобілізацію зазначено, що «Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають... зздобувають рівень освіти, що є вищим за раніше здобутий рівень освіти у послідовності, визначеній частиною другою статті 10 Закону України "Про освіту", а також докторанти та особи, зараховані на навчання до інтернатури;," У Законі стаття 10 про освіту описується за рівнем освіти
У довідці про освіту з єдиного реєстру вказується останній диплом магістра, тобто згідно із законом про освіту, я вчуся на більш високому рівні, а освіту отримую вище. Але ТЦК відмовляється мене відсрочки, посилаючись
на лист від Міністерства освіти і науки. Наскільки я розумію, пояснення і Закон – це різні речі, спочатку йде Закон. Як я можу пояснити ТЦК, що маю право на відстрочку?

Ответы юристов (2)

    Токмач Галина Миколаївна

    Добрий день!

    Як я можу пояснити ТЦК, що маю право на відстрочку? - ТЦК не буде Вас слухати, вони дивляться лише на довідку за формо 9 (норми Закону їх не цікавлять). Тому єдиний вааріант - отримувати відмову та оскаржувати її в суді.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 12 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Зараз є досить багато випадків застосування цього листа міносвіти щодо осіб, які були відраховані та знову поступили до ВНЗ. Вони не мають права на відстрочку, згідно з цим листом.

    Вам краще було спробувати поновитись на навчанні в тому навчальному закладі, з якого Ви були відраховані. В такому випадку Ви б мали право на відстрочку.

    В листі Міністерства освіти і науки України від 3 червня 2024 року "Про особливості формування в ЄДЕБО довідки про здобувача освіти" вказано наступний приклад, який є положенням рекомендаційного характеру. Здобувач освіти у 2021 році вступив для здобуття ОС бакалавра та був відрахований у 2023 році. У 2024 році повторно вступив (був зарахований) для здобуття ОС бакалавра. У Довідці буде зазначено «Ні, порушує».


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024