Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 04 сентября 2024, вопрос №118828

Видача паспорту для виїзду за кордон у закордонному відділенні ДП Документ

Добрий день.

Підкажіть, чи може адвокат/юрист допомогти з отриманням паспорту для виїзду за кордон у закордонному відділенні ДП Документ?

Якщо може, то яким чином? Чи були уже успішні кейси?

Що вимагається від мене, якщо я знаходжусь закордоном?

Деталі: подався на терміновий паспорт наприкінці лютого, але досі його не видають. Маю оформлену до кінця року інвалідність 3ї групи. На військовому обліку не стою.

З постановою, що забороняє пересилку паспортів чоловікам, ознайомлений. Але як я розумію, то це все неактуально, бо закони і постанови, що відносяться до мобілізації, були опубліковані за три місяці після дати подачі. Тобто паспорт мені повинні видати на тих умовах, які були актуальні на момент подачі.

Перепрошую за багатий контекст, але сподіваюсь на допомогу. Заздалегідь дякую!

Ответы юристов (3)

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно пункту 11 постанови КМУ 678 Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

    Вимоги абзацу четвертого цього пункту не застосовуються до громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 2-1-2-3, 2-7 Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57

    Тобто, якщо Ви перетинали як особа з інвалідністю за пунктом 2-1 Постанови КМУ 57, то Вам повинні видати паспорт. Надайте документ про інвалідність.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Сергій Клиент 12 дней назад

    Добрий вечір. Дуже дякую за вашу відповідь. Крайній термін видачі паспорту сплив у 20х числах травня. Я особисто ходив до них уточнював, також уточнював через пошту. Отримав відповідь, що 3й групі паспорти не видають без пояснення причини. Тиждень тому я склав офіційну заяву і додав чек про оплату і посвідчення - відповіді досі нема. Але зворотній звʼязок від людей, хто в такій же ситуації, каже про те, що 3й групі не видають паспорти без пояснення причини. Хоча пройшло вже 3 місяці від крайньої дати видачі і 6 місяців з моменту подачі. То моє запитання: чи є змога вплинути на них через юриста? Наприклад, якщо юрист представлятиме мої інтереси в Україні. Чи можливо таким чином вплинути на ДП Документ, щоб вони вислали паспорт? Чи надаєте ви такі послуги? Дуже дякую!

    • Дерій Владислав Олегович

      Вам потрібно особисто звернутись до ДП "Документ" та вимагати офіційну відмову у видачі закордонного паспорту та оскаржувати дане рішення.

      Ви також можете укласти угоду з адвокатом, адже саме він може надсилати дієві адвокатські запити до ДП "Документ" та вимагати офіційного пояснення таких дій зі сторони відокремленого підрозділу ДМС.

      З 22 серпня набрав чинності Порядок реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Пунктом 12 цього порядку передбачено, що Громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які звернулися до відокремленого підрозділу для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон з 25 квітня 2024 р. до набрання чинності Законом України від 11 квітня 2024 р. № 3633-IX “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку”, можуть отримати у такому відокремленому підрозділі оформлені документи у разі пред’явлення військово-облікового документа.

      У разі отримання з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів відомостей про недійсність пред’явленого військово-облікового документа отримання такими особами паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. У такому разі пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024