Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 04 сентября 2024, вопрос №118838

Оформлення довіреності на право підпису

Чоловік хоче мені (дружині) подарувати квартиру яка в Україні( він власник, прописана я і неповнолітня дитина). Я в Німеччині зараз живу. Чи можу я на чоловіка оформити довіреність на право свого підпису, щоб він в Україні, оформив цей договір дарування і за мене підпис ставив? Сам усе без мого приїзду оформив.
Чи все таки я маю оформити довіреність на когось іншого?

Ответы юристов (3)

    Перепьолкіна Юлія Вячеславівна

    Добрий день, Юлія

    Довіреність на право прийняти в дар частину квартири має бути оформлена на іншу особу, оскільки договір дарування це двосторонній правочин і він має бути підписаний як з боку шанувальника так і обдарованого. Тож дарувальником є Ваш чоловік і він від себе особисто підпише договір дарування, а від імені обдарованого (Вас) має підписати хтось по довіреності. Наприклад хтось з батьків, брат/сестра, подруга.

    З повагою, адвокат Перепьолкіна Юлія

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    Ви маєте оформити довіреність на когось іншого.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 10 дней назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Ви можете оформити довіреність в тій формі, в якій має вчинятись основний правочин: договір дарування нерухомості (нотаріальній формі). Оформити довіреність закордоном можна в місцевого нотаріуса тощо, проте в Німеччині це може коштувати відносно дорого. Замість цього Ви можете оформити довіреність в консульстві чи посольстві України на території Федеративної республіки Німеччина, що має вийти дешевше.

    За статтею 245 Цивільного кодексу України, форма довіреності повинна відповідати формі, в якій відповідно до закону має вчинятися правочин. Згідно із Положенням про порядок учинення нотаріальних дій в дипломатичних представництвах та консульських установах України, затвердженими наказом Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України 27.12.2004, консулами вчиняються такі види нотаріальних дій: 1) посвідчуються правочини (договори, заповіти, довіреності та ін.)...


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024