Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 07 сентября 2024, вопрос №118993

Ні, порушує у довідці про здобувача освіти

Доброго дня, питання з приводу порущення послідовності освіти ти статусу "Ні, порушує" в довідці про здобувача освіти. На вашу думку цей лист МОН про алгоритм визначення цього статусу відповідає прийнятому закону 10449? Тобто якщо людина навчалась раніше, але не довчалася, а потім вступила на той самий рівень освіти, або навіть нищий, це є порушенням послідовності, з точки зору закону? Адже в законі є чітке формулювання: вищий рівень за попередньо ЗДОБУТИЙ. І в законі нічого не згадується ні про яку послідовність, також в ч2 ст10 закону про освіту не йдеться мова ні про яку послідовність, там сказано "Рівнями освіти є:", і перераховані ці рівні. Потрапив у цю ситуацію і тепер думаю як діяти? Поки план такий: писати заяву в МОН щоб виправили статус на не порушує. Отримати від них письмову відмову і з нею подавати позов до суду. Якщо програю суд то тоді подавати цю довідку як є на відстрочку в ТЦК, і якщо вони відмовляють то подавати позов на тцк. Адже в постанові Кабміну 560 теж сказано "вищу за здобуту", сказано що потрібно подати цю довідку, але не вказується що в ній має бути вказано що не порушує. На скільки я розумію немає ніякого правового документу який би вказува на те що тцк мають керуватись цим написом в цій довідці. Хоів би почути думку юристів з цього приводу, як краще діяти в такій ситуації? Буду дуже вдячний за будь-які думки і поради!

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Віталію!

    Потрапив у цю ситуацію і тепер думаю як діяти? Поки план такий: писати заяву в МОН щоб виправили статус на не порушує. Отримати від них письмову відмову і з нею подавати позов до суду.

    Саме так.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024