Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 10 сентября 2024, вопрос №119111

Алименты на ребенка

Здравствуйте. Подскажите пожалуйста
Подала на бывшего на алименты, суд присудил выплаты
Он за границей, официально не работал там , платил по 2700. Платит с задержкой в 2-3 месяца. Сейчас он там официально трудоустроен. Можно ли как то сделать чтоб выплаты были без задержек и сумма была выше? И что нужно для этого?
Спасибо

Ответы юристов (5)

    Чутчев Олег Олексійович

    Здравствуйте, Виталина!

    1. Чтобы сумма была выше - вам надо подать новое исковое заявление, в котором обосновать то, что вам необходимо увеличить размер алиментов. А для этого должны быть убедительные доказательства того, что ваши расходы на обоснованные нужды ребенка выше, чем расходы отца ребенка. И выше, чем сумма 2700 грн. Плюс к этому подать документальные доказательства этих расходов. Плюс доказательства доходов отца, его официальное трудоустройство и т.д. То есть то, что отец способен платить больше. По результатам судебного процесса суд вынесет новое решение по алиментам. Это что касается большей суммы алиментов.

    2. Без задержек сомневаюсь что это получится. Тем более в настоящее время. Вы можете обратиться в исполнительную службу с этим вопросом. Но не думаю что это приведет к чему то существенному.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 8 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю ! Ви не написала, скільки аліментів присудив суд.

    Щоб платив потрібно пресингувати державного виконавця - штрафи, притягнення до кримінальної відпоідальності тощо.

    Виталина Клиент 8 дней назад
    1. 1/4 всіх видів заробітку але не менше 50% від прожиткового мінімуму дитини відповідного віку, щомісячно
    • Чутчев Олег Олексійович

      Все логічно. Чоловік не показує офіційно доходи в Україні. Відповідно вам платить мінімалку. Як зазначав вище - в іншій позовній заяві можете просити аліменти в твердій грошовій сумі. Тоді ви позбавите себе "сюрпризів" у вигляді мінімалки. Проте ви маєте чітко обгрунтувати та доказати цю суму.

      Штрафи і притягнення до кримінальної відповідальності людини, яка за кордоном, як на мене, ні до чого не призведуть. Тим більше, що людина платить. Просто це відбувається із затримками.

      Як в цьому випадку бути - вирішувати особисто вам. Як і в ситуації з позовом. Потрібна буде допомога - звертайтеся.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 7 дней назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю знову !

    Притягнення до кримінальної відповідальності за злісне ухилення від сплати аліментів призведе до того, що людинка буде у розшуку, а на цей час зупиняються строки вироку. Тобто, людинка ніколи в Україну не повернеться за наявності вироку, а коли Україна буде в Євросоюзі, вирок іі знайде і тут. То ж людинка про це знає, бо моніторить консультації юристів.

    Аргумент - почне платити як слід.

    Не почне - у Вас будуть письмові докази вимоги сплати аліментів за минулий час, а отже у Вас є роки до досягнення дитиною 18 років щоб нараховувати пеню і штрафи з боржника, а після досягнення дитиною 18 років є ще 10 років щоб їх стягнути.

    Це бомба, повірте.

    Довіряйте професіоналам 0503028645


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024