Задайте вопрос юристу

856 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 16 сентября 2024, вопрос №119503

Вихід на роботу під час отримання соціальної допомоги

Доброго дня. З червня-листопад мені призначена соціальна допомога,як малозабезпеченої сім'ї, та статус одинокої матері.Перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 6-го віку.На днях виходжу на нову роботу.Чи потрібно зараз повідомляти УПСЗН про це,і в такому разі буде перерахунок чи зняття виплат?Чи у грудні, під час повторної подачі документів просто вказати,що працююі надати довідку про доходи, для призначення на наступний термін?Чи не буде порушенням з моєї сторони, і чи не відбудеться повернення коштів виплачених жовтень,листопад?
Дякую

Ответы юристов (5)

    Чутчев Олег Олексійович

    Вітаю, Оксана!

    Державна соціальна допомога призначається і виплачується малозабезпеченим сім'ям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім'ї (на 2021 рік прожитковий мінімум для сім'ї становить 4803,60 грн).

    Згідно п.12 Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям У разі коли непрацююча працездатна особа працевлаштувалася або забезпечила себе роботою самостійно протягом шестимісячного періоду отримання державної соціальної допомоги, до сукупного доходу малозабезпеченої сім’ї під час призначення такої допомоги на наступний період враховується лише 50 відсотків доходу, отриманого у вигляді заробітної плати (грошового забезпечення), або доходу від підприємницької діяльності. Ця норма застосовується одноразово під час наступного звернення за призначенням державної соціальної допомоги.

    Згідно п.16 Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям Виплата призначеної державної соціальної допомоги припиняється якщо малозабезпеченою сім’єю подано недостовірні відомості чи приховано відомості, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання державної соціальної допомоги та на визначення її розміру, або встановлено фактичну зайнятість особи, що приносить дохід (винагороду), без оформлення, реєстрації в установленому законодавством порядку, - з місяця, що настає за місяцем, у якому виявлено порушення. В такому разі на наступний строк державна соціальна допомога може бути призначена не раніше ніж через шість місяців починаючи з першого числа місяця, в якому виявлено порушення.

    У вашому випадку інформацію про працевлаштування ви маєте подати в наступний візит до УПСЗН в грудні. Підстав для зняття допомоги не має.

    • Оксана Клиент 2 дня назад

      дуже дуже дякую Вам

    • Оксана Клиент 2 дня назад

      не могла ніяк знайти інформацію самостійно

      • Чутчев Олег Олексійович

        Будуть питання, звертайтеся. Так буває, що самі УПСЗН не читають цей порядок ;)

        • Оксана Клиент 2 дня назад

          добре, знаю..мала вже з ними неприємності,та зуміла відстояти свої права


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA

Советы юристов 16 0 10 сент. 2024
Советы юристов 27 0 9 сент. 2024
Советы юристов 101 0 7 сент. 2024