Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 21 сентября 2024, вопрос №119781

Мобілізація та оформлення догляду

Доброго дня.
Мені 46 р.
Перше питання: є на військовому обліку, стаття 40б, обмежено придатний, астма, ревматоїдний артрит та інш., деформовані пальці від артриу, фіброз легень.
Був привезений з вулиці у ТЦК та відправлений по частинам в різних кутах України, де мене не взяли за станом здоров'я. Повернули та вручили повістку через місяць знов приходити.
Чи законно це? Кажуть будемо возити поки хтось не прийме. Є віхид?

Друге питання, є мати 74 роки я за нею доглядаю, але разом не живемо майже кожен день приїджаю, вона лежача, діабет, видалена стопа, інша гангрена, чищу дезінфікую ноги, покупаю ліки, їжу, живе з моїм батьком 84 роки, ходить, теж допомагає.
Як мені оформити догляд чи опіку?

Дякую.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Костянтине!

    Чи законно це? Кажуть будемо возити поки хтось не прийме. Є віхид?

    На жаль, виходу немає, оскільки, як обмежено придатний військовозобов'язаний без права на відстрочку - Ви підлягаєте мобілізації.

    Як мені оформити догляд чи опіку?

    Для оформлення опіки Вашу матір потрібно позбавити дієздатності у судовому порядку, але для того, вона повинна мати стійкі психічні розлади. Тож,цей варіант не пройде.

    Щодо постійного догляду, то матері необхідно потрапити до сімейного лікаря та отримати направлення на ЛКК. ЛКК, в свою чергу, повинна видати висновок форми 080-4 про потребу у постійному догляді.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA