Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 21 сентября 2024, вопрос №119797 650₴

Последствия за повторное вождение без прав

Какие последствия в случае если попасться полицейским без прав, повторно после штрафа за вождение без них в течении года? Первый раз выписали 3400грн, грозились что дальше будет 20к грн и лишение возможности на сдачу в течении года или двух. Правда ли это?

Ответы юристов (7)

    Турчин Ярослав
    Турчин Ярослав 5 дней назад

    Юрист, г. Харьков, 16 лет опыта

    Общаться в чате

    ЗДРАВСТВУЙТЕ, ИВАН!

    Ответственность за управление транспортным средством без водительского удостоверения предусмотрена статьей 126 Кодекса Украины об административных правонарушениях.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10#Text

    Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

    То есть при повторном нарушении в действующей редакции закона предусмотрен штраф 40 тысяч 800 грн. с лишением права управления транспортным средством на срок от 5 до 7 лет с оплатным изъятием транспортного средства или без такового.

    Увы, есть риск именно такого итога. Решать будет судья по материалам полиции.

    Лучше воздержаться от таких действий, если планируете жить в этой стране в перспективе и хотите получить водительское. С таким запретом водительское получить будет нельзя в ТСЦ МВД на протяжении времени запрета управлять транспортным средством.

    С уважением, юрист Ярослав Турчин

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Згідно Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами

    До складення практичного та у передбачених цим Положенням випадках теоретичного іспитів у територіальному сервісному центрі МВС не допускаються особи:

    щодо яких встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

    Відповідальність встановлена ст. 126 КУпАП.

    Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, -

    тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400грн.)

    Якщо протягом року після вилучення прав водій знову затриманий за кермом, повторне покарання для нього — штраф у розмірі 40800 грн та вилучення прав на керування транспортним засобом від 5 до 7 років. Також такому водію загрожує вилучення з власності транспортного засобу.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    Так, це правда. Крім того, мова йде не про 20К, а про 40К. Як також про позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та можливістю вилучення транспортного засобу.

    Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами

    "Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), або не пред’явила електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса, а також інших документів, передбачених законодавством, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, -

    тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, -

    тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

    Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня, Іване!

    Якщо Вам вже один раз виписали штраф за ч.2 статті 126 КУпАП, то при наступній зупинці працівниками поліції на Вас накладуть штраф 40 800 грн, позбавлять права керування тз та вилучать авто.

    Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами

    Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), або не пред’явила електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса, а також інших документів, передбачених законодавством, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (3400 грн)

    Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, - тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

    Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (40 800 грн) з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

    З повагою, юрист Дерій В.О.!

    Карпенко Андрій Володимирович

    Вітаю!

    Якщо за кермо сіла людина, у якої в принципі немає прав, то її оштрафують на 3400 гривень Такий же штраф покладено водієві, який пустив за кермо людини без водійського посвідчений у принципі або без посвідчення водія потрібної категорії.

    Якщо водія повторно знайшли за кермом без прав (при позбавленні та повній відсутності прав), то розмір штрафу зростає до 40800 грн.

    Стаття 126 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність водія або передачу транспортного засобу особі, яка не має права водіння. Відповідно до цієї статті відповідальність така:

    • керування без посвідчення водія (їзда без документів) або воно погано читається, — штраф 340 гривень;
    • водій не має права керувати автомобілем або здійснив передачу керма особі, яка не має права водіння або штраф за водіння без відповідної категорії — штраф 3 400 гривень;
    • керування транспортним засобом під час тимчасового обмеження – позбавлення прав від трьох до шести місяців;
    • керування транспортним засобом будучи позбавленим права керування — 20 400 гривень;
    • повторне порушення протягом року – 34 000 гривень.

    Якщо водій відмовляється сплачувати штраф протягом 15 днів — відповідальність подвоюється.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю Вас, Іване!

    Какие последствия в случае если попасться полицейским без прав, повторно после штрафа за вождение без них в течении года? Первый раз выписали 3400грн, грозились что дальше будет 20к грн и лишение возможности на сдачу в течении года или двух. Правда ли это?

    Так, це правда. Але сума 20 тис грн не відповідає дійсності, штраф буде понад 40 тис грн.

    Щиро не раджу, адже проблеми можуть бути доволі серйозними. Краще спробувати оформити посвічення водія, якщо це можливо взагалі у ситуації. Інакше - наслідки потужні.

    Дане правопорушення регулюється статтею 126 КУпАП.

    Стаття 126. Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами

    Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред’явила у спосіб, який дає можливість поліцейському прочитати та зафіксувати дані, що містяться в посвідченні водія відповідної категорії, реєстраційному документі на транспортний засіб, а також полісі (договорі) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (страхового сертифіката "Зелена картка"), або не пред’явила електронне посвідчення водія та електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, чинний внутрішній електронний договір зазначеного виду обов’язкового страхування у візуальній формі страхового поліса, а також інших документів, передбачених законодавством, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом, або передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом, -

    тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, -

    тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

    Керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

    ...

    Якщо коротко:

    1. Перше правопорушення, передбачене статтею 126 КУпАП - штраф 3400 грн.

    2. Повторне вчинення правопорушення - штраф 40800 грн з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

    Якщо перше правопорушення ще більш-менш адекватне, повторне - доволі суворе. Тому щиро не раджу, але вирішувати виключно Вам.

    З повагою!

    Мамай Ірина Євгеніївна

    Вітаю,

    повторний штраф за водіння без права на керування 40800 грн. Справу розглядає не поліцейський за місцем вчинення правопорушення, а суд.

    Що значить повторно?

    Стаття 39 КУпАП зазначає, що якщо особа, піддана адміністративному стягненню, протягом року з дня закінчення виконання стягнення не вчинила нового адміністративного правопорушення, то ця особа вважається такою, що не була піддана адміністративному стягненню.

    Тобто повторно ви вчинете правопорушення, якщо протягом року з дня сплати штрафу 3400 грн. знову керуватимете авто без водійськового посвідчення.

    Ч. 5 ст. 126 КУпАП зазначає, що повторне протягом року вчинення порушень, передбачених частинами другою - четвертою цієї статті, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двох тисяч чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від п’яти до семи років та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

    Тобто відповідальність 2400*17=40800 грн. + позбавлення права керування ТЗ на строк від 5 до 7 років +оплатне вилучення ТЗ (або без такого).


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA