Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 22 сентября 2024, вопрос №119844

Влаштувався на роботу офіційно пропрацював 2 дня хочу звільниться чи обов'язково відпрацювати 2 тижня?

Влаштувався на роботу офіційно пропрацював 2 для хочу звільниться чи обов'язково відпрацювати 2 тижня?

Ответы юристов (3)

    Богун Сергій Павлович

    Доброго дня.

    Загалом так. Якщо не має поважних причин. І це звільнення за власним бажанням.

    Варіант - звільнення за угодою сторін в будь-який погоджений працівником та роботодавцем строк

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Владе!

    Розірвання трудового договору з ініціативи працівника на підставі ст. 38 КЗпП України є звільненням за власним бажанням. Якщо трудовий договір укладений на невизначений строк, працівник має право у будь-який час розірвати його, письмово попередивши роботодавця про звільнення за два тижні. Таке звільнення вважається "за власним бажанням без поважних причин".

    У цілому ряді випадків закон зобов'язує роботодавця провадити звільнення працівника у строк, про який він просить, тобто мова йде про скорочення двотижневого строку. Таке звільнення вважається "за власним бажанням з поважних причин".

    Поважними причинами можуть бути: переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію, у т.ч. у зв'язку з інвалідністю; прийняття на роботу за конкурсом, а також інші поважні причини.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 2 дня назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю. Ви маєте право звільнитися у день, коли подасте заяву про звільнення або в інший день на Ваш вибір, вказавши причиною будь-яку особисту причину, наприклад - найшов іншу роботу, або - не можу працювати.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA