Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 23 сентября 2024, вопрос №119897

Вплив доходу на соціальні виплати та стипендію

Мені 18 років, я дитина-сирота, навчаюся в університеті на бюджетній основі, отримую соціальну стипендію та пенсію, а також знаходжуся на повному державному забезпеченні. Офіційно не працевлаштований, але підробляю кур'єром. Нещодавно отримав повідомлення від компанії, де згадували про нововведення зі сторони НБУ, через які мене просять надати ІПН та IBAN для продовження нарахування зарплати на картку. Як я розумію, ці дані потрібні для того, щоб мій дохід став видимим для податкової служби.

У зв'язку з цим у мене виникає питання: чи можуть у мене забрати соціальну стипендію або інші виплати, якщо я надам ці дані і мій дохід стане офіційно видимим для податкової, враховуючи, що я не маю офіційного працевлаштування?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

    Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Дмитро!

    Як я розумію, ці дані потрібні для того, щоб мій дохід став видимим для податкової служби.

    Ці дані потрібні для того, аби Ваш роботодавець мав змогу робити р2р перекази зі свого рахунку без ліміту у 150К грн.

    З 1 жовтня 2024 року Національний банк України тимчасово на пів року встановлює ліміт у 150 000 грн на місяць для переказів фізичних осіб "з карти на карту" (також відомі як P2P, C2С).

    Ліміт діє лише на вихідні перекази за усіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

    Ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження. А також у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Данило Клиент 4 дня назад

      Дуже вам дякую !

      • Айвазян Юрий Климентьевич
        Айвазян Юрий Климентьевич 4 дня назад

        Адвокат, г. Николаев, 33 года опыта

        Общаться в чате

        Прошу! Був радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA