Задайте вопрос юристу

859 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 25 сентября 2024, вопрос №119987

Штраф за невчасне отримання військового квитка

Доброго дня! Коли в квітні цього року знизили призивний вік до 25 — мені вже було 26. З тих пір в мене досі приписне, яке не здав (але дані оновив і є електронний ВОД). Але все ж треба замінити приписне на документ встановленого зразка. Виходить, що мене можуть оштрафувати? А якщо піти, наприклад, в квітні наступного року — може вийде строк давності «злочину»? Чи там нема строку давності. В ТЦК взагалі сказали, що треба зробити до 27 років, бо буде штраф, але я ніде інформації про 17 років не знайшов. Це мене спеціально хочуть підвести під штраф чи все вірно?

Ответы юристов (4)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Вас в принципі вводять в оману, оскільни на даний момент є два види ВОД: паперовий та/або електронний. Якщо у Вас є електронний, то жодного обов'язку отримувати чи міняти паперовий, немає.

    • Василь Клиент день назад

      А при цьому мають право відправити на влк? З метою оновлення даних і відповідно, щоб надати ВОД встановленого зразку. За наявності відстрочк

      • Прокопець Олександр Васильович

        На ВЛК можуть відправити, але до ВОД це ніякого відношення не має. Навіть, якщо є відстрочка. Бо відстрочка діє від мобілізації, а не від проходження ВЛК. Ще раз, у Вас є електронний ВОД, який має ту ж силу, що і паперовий. Ніякого окремого отримувати не потрібно. Якшо вимагають інше, то це незаконно.

        • Василь Клиент день назад

          дякую! Ви дуже допомогл


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України

Новое в блогах Юристи.UA