Задайте вопрос юристу

861 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 01 октября 2024, вопрос №120407

Разводы на фоне ревности

Добрый день! хочу вам задать вопрос, какое могу понести наказание в данной ситуации. Попытаюсь описать ситуацию.
Мы с женой периодически ругаемся иногда доходило и до потасовок, но руками я ее не бил!(Кулаком, ладошкой)
Но в момент когда я ее отпихивал/отталкивал от себя она ударилась об предметы и оставались синяки! Она их фиксировала на фото.
Потом когда малейшее повышения голоса или не цензурной речи, она сразу вызывает полицию, а потом от нее отказывалась.
Мои мысли по данной ситуации, такое ощущение что она просто собирает обращение в полицию.
И да у нас есть ребенок 4 лет.
Хотим развестись она требует :
Иск о разводе
Иск о определении месте жительства ребенка
И так понимаю что захочет подать на элементы.
Маленький нюанс, причина возникновения наших ссор это ревность и предположения что она мне изменяет. Человек сильно изменился все сопутствующие перевоплощения при изменах, белье нижнее, ухаживания за собой, мои касания отвергаются, постоянно прячется телефон, непонятные в спонтанные приступы агрессии в мою сторону. И т.д.
И как я предполагаю минусом является то что я военный, да ещё и щас лежу в больнице на психиатрии.
И конечно же она спихивает мои эмоции и предположения по поводу ревности на мои болезни.

Ответы юристов (3)

    Рачковська Аліна Олексіївна
    Рачковська Аліна Олексіївна 4 дня назад

    Юрист, г. Черкассы, 10 лет опыта

    Кодексом України про адміністравні правопорушення визначено відповідальність за вчинення домашнього насилля:

    Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь (дій або бездіяльності) фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування насильства, що не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров’ю потерпілого, а так само невиконання термінового заборонного припису особою, стосовно якої він винесений, або неповідомлення уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про місце свого тимчасового перебування в разі винесення такого припису, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

    Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

    А також Кримінальним кодексом України визначено, що

    Домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення фізичного, психологічного або економічного насильства щодо подружжя чи колишнього подружжя або іншої особи, з якою винний перебуває (перебував) у сімейних або близьких відносинах, що призводить до фізичних або психологічних страждань, розладів здоров’я, втрати працездатності, емоційної залежності або погіршення якості життя потерпілої особи, -

    карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років.Адміністративне або ж кримінальна відповідальність настає в залежності від ступеню небезпечності Ваших дій по відношенню до дружини та в присутності чи без дитини.

    В майбутньому звернення до органів Національної поліціїї Вашої дружини може вплинути на визначення місця проживання дитини, порядку спілкування з нею.

    Давидко Ігор Анатолійович
    Давидко Ігор Анатолійович 4 дня назад

    Юрист, г. Сумы, 31 год опыта

    Вітаю! Справа приватного звинувачення за легкими тілесними ушкодженнями не буде мати перспективи, якщо її не порушити по гарячих слідах, інакше залишаться сумнівними тілесні ушкодження, які могли бути спричинені не Вами і вже після Ваших дій. В будь-якому випадку термін умовний, але Вам це не світить.

    Виклик поліції і все інше - можливо готуються докази для опікунської ради для визначення місця проживання дитини з матір*ю.

    Усі інші питання (розлучення, аліменти) вирішуються майже автоматично і позитивно при будь-якому розкладі.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 4 дня назад

    Юрист, г. Львов, 9 лет опыта

    Доброго вечора. Вам потрібно уникати викликів Вашою дружиною поліції зі скаргами на Вас. Це може призвести до спроб безпідставного притягнення Вас до адміністративної чи кримінальної відповідальності. Проти Вас можуть порушити кримінальну справу.

    Ви можете подати до поліції зустрічну заяву про вчинення Вашою дружиною проти Вас злочину завідомо неправдивого повідомлення суду, прокурору, слідчому, дізнавачу або органу досудового розслідування про вчинення кримінального правопорушення (стаття 383 Кримінального кодексу України) або повідомити поліцію про вчинення адмінправопорушення завідомо неправдивого виклику спеціальних служб, в тому числі поліції (стаття 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

    Стаття 183. Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб

    Завідомо неправдивий виклик пожежно-рятувального підрозділу (частини), поліції, бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги або інших аварійно-рятувальних формувань -

    тягне за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Вам краще попросити поліцейських притягнути Вашу дружину до адміністративної відповідальності за статтею 183 КУпАП. Якщо вона також наносила Вам травми, наприклад подряпини, то Вам потрібно заявляти поліції про це.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України