Задайте вопрос юристу

865 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 07 октября 2024, вопрос №120637

Доцільність проходження ВЛК задля отримання ВОД

Доброго дня. Працюю вчителем, маю відстрочку (отримав з горем пополам, з дзвінками на гарячу лінію, оскільки маю тільки є-ВОД). При отриманні справки про відстрочку, представник тцк сказав, щоб я отримав ВОД встановленого зразку (відповідно треба пройти ВЛК), бо через місяць не продовжать відстрочку. Наскільки його слова причетні до реальності та чи несе це в собі якісь ризики? Краще пройти чи навпаки — краще цього не робити?

Ответы юристов (4)

    Прокопець Олександр Васильович

    Добрий день!

    Ваші питання між собою пов'язані, але мають протилежну відповідь.

    Наскільки законні вимоги ТЦК? Взагалі не законні. Згідно законодавства військовозобов'язаний може мати ВОД або еВОД. Обидва мають однакову юридичку силу.

    Чи можуть бути проблеми з ТЦК? Звісно можуть бути. Бо ТЦК живе в паралельній реальності, де діє придумане ними законодавство.

    • Василь Клиент 3 дня назад

      Як вважаєте, краще тоді пройти влк і отримати звичайний ВОД? Чи пробувати все робити за наявних документів

      • Прокопець Олександр Васильович

        Це складне питання і не зовсім в юридичній площині, оскільки з юридичної точки зору, немає сенсу отримувати паперовий ВОД, тим більше, що в переліку документів на відстрочку, ВОД відсутній взагалі (залежить від прідстав відстрочки).

        Але такі дії можуть мати негативні наслідки у вигляді відмови у відстрочці. Звісно, цю відмову можна оскаржити, але це буде витрачений час, нерви і кошти.

        Якщо Ви не боїтесь йти на ВЛК і готові до можливих негативних наслідків після проходження (визнають придатним і після закінчення відстрочки вручать мобілізаційне розпорядження тощо, плюс сам процес проходження може затягнутись на тижні), то простіше пройти ВЛК. Звісно з такими діями ТЦК теж можна боротись і оскаржувати.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 дня назад

    Адвокат, г. Киев, 31 год опыта

    Доброго вечора.

    За законом не зобов’язані.

    Але для практичного вирішення справи, не буде проблем, якщо пройдете ВЛК та отримаєте паперовий ВОД на бланку.

    Всього доброго.

    З повагою, адвокат Євген Олександрович.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України