Задайте питання юристу

869 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 20 жовтня 2024, питання №121488

Довідка видана замість військового квитка і можливість влаштуватись на роботу.

Доброго дня.
Планую офіційно влаштуватись на роботу.
З ВОД на руках є тільки картонка "Довідка (Видається замість військового квитка)" отримана в 2015р. з вказаним що Непридатний в мирний час і обмежено придатний у в/час. Там два штампи з однаковою датою, знятий з обліку і взятий на облік.
В резерв дані оновлені, оновлені вчасно, але пише "Не на обліку", зверніться для уточнення даних.

Чи є ця довідка чинним ВОД для прийняття на роботу?
Чи є проблема в, тому що резерв+ пише "Не на обліку"?

Читав що всі раніше видані ВОД дійсні і до тепер.

Робота з можливістю отримання відстрочки (викладач).
Відділ кадрів згоден взяти на роботу з такою довідкою і потім видати документи для оформлення відстрочки.

Якщо ці документи проблемні, чи, наприклад проблема в, тому що резерв пише "Не на обліку", чи буде дійсна причина для відстрочки якщо мене в цьому випадку оформлять на роботу?

Чи мене можуть, наприклад, взяти на роботу і без ВОД і це проблема виключно відділу кадрів, якщо відділ кадрів на таке згоден? І чи буде це прийняття на роботу вважатись причиною для можливості оформлення відстрочки?

Дякую

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Вікторе!

    Чи є ця довідка чинним ВОД для прийняття на роботу?

    Відповідно до законодавства заклад освіти не може прийняти Вас на роботу з цією довідкою. Крім того Ви зняті з обліку в ТЦК, як у довідці так і у Резерв+. Це також є проблемою

    Чи є проблема в, тому що резерв+ пише "Не на обліку"?

    Так, це проблема.

    Читав що всі раніше видані ВОД дійсні і до тепер.

    Так, але у нормах законодавства не зазначено, що довідка видана замість військового квитка є військово-обліковим документом.

    Якщо ці документи проблемні, чи, наприклад проблема в, тому що резерв пише "Не на обліку", чи буде дійсна причина для відстрочки якщо мене в цьому випадку оформлять на роботу?

    Якщо Ви працюватимете на посаді педагогічного працівника за основним місцем роботи не меньш як на 0,75 ставки, то матимете право на відстрочку. Проте, для того, аби отримати останню Вам спочатку прийдеться стати на облік в ТЦК та отримати ВОД нового зразка.

    Чи мене можуть, наприклад, взяти на роботу і без ВОД і це проблема виключно відділу кадрів, якщо відділ кадрів на таке згоден? І чи буде це прийняття на роботу вважатись причиною для можливості оформлення відстрочки?

    Відповідно до Постанови КМУ №1487 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів заклад освіти немає права взяти Вас на роботу без ВОД.

    34. З метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють:

    перевірку у громадян України під час прийняття на роботу (навчання) наявності військово-облікового документа, визначеного у пункті 20 цього Порядку, або відображення в електронній формі інформації, що міститься в таких документах, які можуть пред’являтися (надаватися) з використанням мобільного додатка Порталу Дія. Приймання на роботу (навчання), взяття на персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, відповідних підрозділах розвідувальних органів. В умовах правового режиму воєнного стану зарахування на навчання до закладів освіти громадян, які підлягають військовому обліку та перебувають на тимчасово окупованій території або вибули з тимчасово окупованої території та територій активних бойових дій за кордон, здійснюється з відстроченням взяття їх на військовий облік і оформлення військово-облікових документів у семиденний строк з дати припинення чи скасування правового режиму воєнного стану.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Віктор Клієнт 4 дні тому

      Доброго дня.Дякую за відповідь.Маю тоді ще два додаткові питання:

      1) Якщо обидва штампа (взятий, знятий) з однаковою датою, то можливо я все ж на обліку, в якому порядку їх рахувати? 1й штамп Взятий (в колонці де місця для штампів про взяття) і дата. 2й штамп Знятий (в колонці де штампи для зняття) і та сама дата і примітка що згідно ст37 п5 пп2/4 ЗУ про ВО і ВС. Місця проживання не міняв, сам з обліку не знімався, до отримання довідки було приписне (в приписному один штамп - взятий) і теж на обліку в цьому ж ВК. Поки було приписне - навчався, носив їм довідки про навчання. Потім захворів, приніс їм медичні документи - видали довідку і написали про непридатність в мирний час і обмежену в воєнний.Чи тоді через цю причину (хвороба) дійсно знімали з обліку?

      2) А якщо все ж мене готові прийняти на роботу з моїм резерв+ і довідкою. Які наслідки для мене, чи буде дійсна причина на відстрочку (коли з нею піду отримувати новий ВОД і ставати на облік)? Які наслідки для роботодавця?

    Віктор Клієнт 4 дні тому

    Доброго дня.Дякую за відповідь.Маю тоді ще два додаткові питання:

    1) Якщо обидва штампа (взятий, знятий) з однаковою датою, то можливо я все ж на обліку, в якому порядку їх рахувати? 1й штамп Взятий (в колонці де місця для штампів про взяття) і дата. 2й штамп Знятий (в колонці де штампи для зняття) і та сама дата і примітка що згідно ст37 п5 пп2/4 ЗУ про ВО і ВСМісця проживання не міняв, сам з обліку не знімався, до отримання довідки було приписне (в приписному один штамп - взятий) і теж на обліку в цьому ж ВК. Поки було приписне - навчався, носив їм довідки про навчання. Потім захворів, приніс їм медичні документи - видали довідку і написали про непридатність в мирний час і обмежену в воєнний.Чи тоді через цю причину (хвороба) дійсно знімали з обліку?

    2) А якщо все ж мене готові прийняти на роботу з моїм резерв+ і довідкою.Які наслідки для мене, чи буде дійсна причина на відстрочку (коли з нею піду отримувати новий ВОД і ставати на облік)?Які наслідки для роботодавця?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України