Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Корпоративное право, 27 февраля 2020, вопрос №12220

Який збір платит при внесенні змін про юридичну особу?

Добрий день! Підскажіть будь-ласки, що потрібно платит, який сбір, один чи два, за пбулікацію може щось, при внесенні таких змін про ТОВ:
- зміна найменування;
- зміна розміру статутного капіталу;
-тут же йде і зміна відомосней про засновників, а саме про їх розмір статутного капіталу;
- зміна квєд;
-зміна засобів зв*язку з ТОВ.

Ответы юристов (3)

    Александр Сергеевич

    Добрый день, Никита!

    Если смена ведомостей про участников происходит за счёт изменения уставного капитала, то карточку и сопутствующие документы подает ООО.

    Размер админ. сбора устанавливается в Вашем случае абз. 8 ч. 1 ст. 36 Закона Украины "Про державну реєстрацію юридичних осіб..." (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/755-15#n851) - это 0,3 прожиточного минимума на трудоспособное лицо + 0,01 это же минимума за выписки.

    Количество выписок определяется ч. 4 ст. 25 Закона:

    У день проведення державної реєстрації змін до відомостей Єдиного державного реєстру, пов’язаних із зміною складу учасників товариства з обмеженою чи додатковою відповідальністю або зміною розмірів їхніх часток, суб’єкт державної реєстрації повинен видати (надіслати поштовим відправленням з описом вкладення) виписку з Єдиного державного реєстру заявнику, товариству, особам, які були зазначені у цьому реєстрі як учасники товариства до проведення реєстраційної дії, та особам, які зазначені у цьому реєстрі як учасники товариства після проведення реєстраційної дії.

    Прожиточный минимум для Ваших целей: ч. 1 ст. 7 Закона Украины "Про бюджет..." - 2102 грн. (https://zakon.rada.gov.ua/laws/main/294-IX).

    Также обратите внимание на ч. 5 ст. 36 Закона Украины "Про державну реєстрацію юридичних осіб...":

    Адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

    • Nikita Maikov Клиент 4 года назад

      Виходить всього тільки один збір? За всі зміни і зміну 1) найменування 2) квєди, 3) розмір статутного капіталу і 4) зміну засобів вяя*язку і 5) зміни інформації про засновників у зв*язку ж зі зміною статутного капіталу? Зараз він вроде 640 грн за внесення змін про юр особу.

      • Александр Сергеевич

        Сумма ещё увеличивается на количество выписок, которые должны быть выданы.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України