Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 10 марта 2020, вопрос №13130

Порядок безоплатної приватизації земельних ділянок громадянами

Доброго дня! Підкажіть будь-ласка,які подальші дії повинна була прийняти сільська рада,якщо під час розгляду проекту рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у особисту власність,депутати сільської ради голосують проти. І що повинен зробити сам заявник у разі такої відмови не аргументованої нічим.

Ответы юристов (2)

    Гончаренко Константин

    Доброго дня!

    По Вашому питанню можу повідомити наступне, як людина,котра має відношення до представницьких органів місцевого самоврядування( За прикладом вирішення земельних питань у Сумській міській раді):

    1. Перш за все визначившись з цільовим призначенням зем.ділянки, надаєте до органу місцевого самоврядування уповноваженого вирішувати земельні питання перелік документів( клопотання про надання земельної ділянки- у власність , оренду, чи постійне користування) зазначаєте в ньому наступну інформацію: цільове призначення ділянки , розмір в гектарах , адресу місця розташування до числа земель якої територіальної громади вона зарахована , вся ця інформація про порядок надання зем. ділянок зазначена у Земельному Кодексі України з ст.121 вказані порядок та підстави. До клопотання додаєте копію паспорта , або іншого документа , що засвідчує громадянство України, графічний матеріал на зем. ділянку на якому зазначають Ваше ПІБ повністю ( його можна взяти викопіюванням з кадастрової карти України). Вказані документи надаєте до органу МС уповноваженого займатись зем. питаннями(зазвичай це структурний підрозділ міської ради) - документи можна подавати через ЦНАП( Центр надання адмін. послуг у Вашому місті чи районі) вони самостійно направлять документи до уповноваженого органу МС.).Інформацію стосовно земельних ділянок та їх власників Вам повинні надати у цьому ж органі це їх прямий обов язок.

    2. Після того, як Ваші документи погодять у органі МС їх відправлять на погодження постійної комісії міської ради з земельних питань, як тільки вони надійдуть на комісію зазначену , Ви власноруч пишите заяву на ім я голови вказаної комісії (вказуєте ту інформацію , що була в клопотанні з проханням рекомендувати Вашій міській раді відповідній надати Вам дозвіл на розробку проекту землеустрою.(Ця процедура займає тривалий час, тому за цей період Ви знаходите оргагізацію в якій Вам готові розробити такий проект(на платній основі), звертаєтесь до них з заявою на такі послуги вони(геодезист) виконує Вам всі роботи( робить зйомку на місцевості, проект , направляє документи на перевірку) процедура теж тривала та потрібне рішення міської ради з печаткой прийняте на сесії про надання згоди на розробку проекту землеустрою, тільки в такому випадку можна звертатись за сами проектом.

    3. Після того , як у Вас в руках буде проект землеустрою ділянки , Ви знову пишите заяву на вказану постійну комісію , додаєте проект землеустрою з проханням рекомендувати міській раді надати зем. длянку у Власність, оренду , чи постійне користування ( графічний матеріал є важливим на всіх стадіях).

    4 В результаті Ви отримаєте рішення міської ради про надання у власність , оренду чи ін. формі земельну ділянку , зможете розпочати бізнес чи інше.

    Можу надати контакти землевпорядника для консультації , але вона платна навіть на консультування - 100 грн.

    Зразки документів теж в наявності.

    Діючий помічник - консультант депутата Сумської міської ради інформ. за посиланням https://smr.gov.ua/uk/miska-vlada/miska-rada/deput...

    Якщо відмова - подаєте документи вказані у пункті 1 заново, знову відмова - берете всі рішення ради та інші документи і звертаєтесь до суду з позовом " про бездіяльність органів і посадових осіб сільради у наданні зем. ділянки громадянам за законом

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Левченко Ксенія Сергіївна

    Доброго дня. Якщо у Вас є законна відмова можу допомогти оскаржити в суді. У разі якщо відмови немає потрібно повторно подавати клопотання через пошту цінним листом з повідомленням про вручення. Так будуть докази, що Ви подавати клопотання а Вам відмовили. Звертайтесь якщо потрібна допомога.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України