Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 15 апреля 2020, вопрос №16759

Як правильно захистити себе в апеляційному Булінг

Доброго дня.
Я вчитель. Маю доньку (11років). В січні однокласниця донці нанесла тілесні ушкодження (Закрита черепно-мозкова, струс ГМ).
Через те, що була подана заява у правоохоронні органи, батьки тої дівчини, що нанесла ушкодження, почали цькувати саме мене.
Поліція почала прикривати справу про кримінальне правопорушення і з першого дня погрожували мені звільненням з роботи.
Через місяць на мене склали протокол за ст.173-4 (булінг). За те, що я запитала в тої дівчини, яка побила мою дитину, чи мало було проблем.
Інспектор, яка приїхала виясняти обставини булінгу діяла упереджено, не додавала пояснення, які свідчили про мою невинуватість, навпаки робила все, щоб притягнути мене до відповідальності.
Всю історію додала в прикріпленні. Там багато.

Суд виніс постанову, де визнав мене винною, але звільнив від відповідальності за малозначимостю.
Я подала апеляцію. Показую постанову, в якій написано, що я визнала свою вину, ХОЧ ТАКОГО НЕ БУЛО.
Постанова - http://reyestr.court.gov.ua/Review/88057424
У мене питання по апеляції.
До справи додано акт службового розслідування, в якому я повністю невинувата. Перевищення моїх повноважень не підтверджено. Але нема ні характеристики, нічого, що захистило б мене.
Як можна захистити себе? Чи доцільно написати від школи характеристику, можливо, від батьків учнів клопотання, від колективу? Чи це вже нічого не дасть?

Ответы юристов (1)

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 4 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Добрий вечір, Олена!

    З приводу апеляційного провадження, рекомендую підготувати до суду апеляційної інстанції доповнення до апеляційної скарги, де викласти додаткові фактичні обставини, з посиланням нотнові документи, не змінюючи зміст резолютивної частини, або можете надати документи, під час розгляду справи в суді.

    Документи до апеляційного суду:

    - копії листів (заяву від батьків та учнів), з відміткою на них, що отримали від директора школи по заяві, таку заяву треба до того подати на ім'я директора школи офіційно+службова характеристика зі школи+характеристика з місця проживання, де крім того, що вони написали, що позитивно Вас характеризуєть, що Ви таке не могли вчинити, ще щоб зазначити про те, що таких обставин, як зазначив суд у постанові від 06.03.2020 року - "31 січня 2020 року, о 10 годині 10 хвилин, ОСОБА_1 під час освітнього процесу в Немішаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, завдала психологічне насильство ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , а саме під час уроку публічно погрожувала ОСОБА_2 , внаслідок чого була заподіяна шкода психічному здоров`ю потерплої", взагалі не було.

    Вказане стало можливим внаслідок неправдивих даних з боку дівчинки, їх батьків та неналежної перевірки і заангажованості працівників поліції.

    Все це ж надуманими підставами і припущеннями, в силу ст.62 Конституції України, тому справа повинна бути закрита за відсутностю події та складу адміністративного правопорушення, за п.1 ч.1 статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

    З приводу кримінального провадження, має значення вік дівчинки, щоб їй було не менше 11 років, якщо так то треба спочатку отримати копії витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань (ст.ст.60, 214 КПК України), Пам'ятку потерпілого на дитину, щоб у неї був статус потерпілого (ст.ст.55, 56 КПК України), а відносно Вас повинна бути винесена постанова про визнання законним представником неповнолітнього потерпілого (ст.59 КПК України).

    Див.: Кримінальний процесуальний кодекс України (КПК України):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/4651-17

    Потім подавайте слідчому клопотання на ознайомлення з кримінальними провадженням, до завершення по ньому розслідування, щоб бачити реальний стан слідства у справі за ст.ст. 59, 220, 221 КПК України.

    Після цього, можна подавати всі інші клопотання слідчому і прокурору щодо проведення конкретних процесуальних і слідчих дій у кримінальному провадженні (ст.ст.59,220 КПК України).

    • А на бездіяльність,незаконні дії слідчого і прокурора, Ви маєте право подавати скарги слідчому судді (ст.ст.303-307 КПК України), керівництву місцевої прокуратури, прокуратури Київської області, офісу Генерального прокурора, начальника СВ відділу поліції, ГУ НП у Київській області, Національної поліції України (ст.ст.36,37, 38, 39, 40, 59 КПК України).
    • Успіхів Вам!

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України