Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 14 мая 2020, вопрос №19447 100₴

Задолженность неофициальной зарплаты

Здравствуйте, работали на фирме получали часть зарплаты официально , а часть в конверте . После увольнение нам задолжали деньги которые неофициальные . Хотим писать заявления в прокуратуру нас 10 человек . Сможем мы добиться справедливости

Ответы юристов (12)

    Тимченко Анастасия Александровна
    Общаться в чате Тимченко Анастасия Александровна 3 года назад

    Адвокат, г. Николаев, 27 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Если заявления будут массовые, то проверка на предприятии однозначно будет. Однако, если на предприятии грамотные бухгалтер и юрист, то доказать задолженность по неофициальной заработной плате будет практически не возможно.Напишите еще заявление в Гоструд.

    Киншов Дмитрий Сергеевич
    Общаться в чате Киншов Дмитрий Сергеевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий ранок.

    Відповідно до ст. 21 Кодексу законів про працю - Трудовим договором є угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов’язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

    Відповідно до ст. 1 ЗУ "Про оплату праці" - Заробітна плата - це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

    Таким чином, роботодавець Вам зобов'язанний виплатити ту з/п, яка передбачається за трудовим договором та є офіційною.

    Ту суму, яка була не офіційною та не виплатилась після звільнення, стягнути з роботодавця не вийде, оскільки доказати те, що він вам її платив - не вийде.

    Ви можете тільки зверненнями до правоохоронних органів та до управління держ праці "ускладнити" життя своєму роботодавцю та зробити йому певні проблеми.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Общаться в чате Карпенко Андрей Владимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, работали на фирме получали часть зарплаты официально , а часть в конверте . После увольнение нам задолжали деньги которые неофициальные . Хотим писать заявления в прокуратуру нас 10 человек . Сможем мы добиться справедливости

    Лучше обратитесь с жалобой в трудовую инспекцию. Перед подачей жалобы проинформируйте об этом работодателя. Возможно, чтобы предотвратить разбирательство и штрафы, он выплатит Вам задолженность.

    Удачи!

    Савоста   Ірина   Михайлівна
    Общаться в чате Савоста Ірина Михайлівна 3 года назад

    Адвокат, г. Сновск, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброе утро. Я бы Вам рекомендовала обратиться к адвокату по месту Вашего жительства/работы, чтобы детально обсудить вопрос. При решении таких вопросов необходимо тщательрно продумать все действия, чтобы был положительный результат. Если Вы ничем не сможете подтвердить факты, то результат для Ваас может быть негативным.

    Удачи Вам.

    Адвокат Евгений Александрович
    100%
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Алексей!

    В Вашей ситуации, имеют место грубые нарушения трудового законодательства!

    Добиться сможете, если будете подавать жалобы и заявления, указанные в консультации!

    Рекомендую Вам подать:

    - жалобу в Государственную инспекцию труда, лучше коллективную жалобу, для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю;

    - жалобу в налоговую службу, лучше коллективную жалобу, для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю;

    - заявление в полицию и в прокуратуру, на основании ст.ст.60, 214 Уголовного процессуального кодекса Украины, о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о грубом нарушении трудового законодательства по статье 172 Уголовного кодекса Украины;

    - заявление в суд об установлении трудовых отношений и взыскании задолженности по заработной плате.

    В прокуратуру, если подавать, то только заявление (не жалобу), в рамках со.ст.60, 214 УПК Украины, для внесения ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытия уголовного дела по статье 172 УК Украины, так как в виду того, что в прокуратуре, с октября 2014 года, нет полномочий именно на проведение проверок.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!

    Шишкин Алексей Юрьевич
    Общаться в чате Шишкин Алексей Юрьевич 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вам надо обращаться в прокуратуру, государственную инспекцию по вопросам труда. Не выплата зарплаты, а также выплата зарплаты в конверте это грубое нарушение трудового законодательства, за которое предусмотрена и уголовная ответственность. Проверки однозначно будут и справедливость должна восторжествовать.

    Савченко Олександр
    Общаться в чате Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    Перш за все необхідно спробувати домовитися з керівництвом і розповісти про те, що ви змушені будете написати скарги до відповідних органів, якщо вам не виплатять заборгованість.

    Тому рекомендую спочатку подати колективне звернення роботодавцю та вимагати від нього негайної виплати заборгованості.

    ЗУ "Про звернення громадян" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/393/96-%D0%B2%D1%80):

    Стаття 5. Вимоги до звернення

    Звернення може бути подано окремою особою (індивідуальне) або групою осіб (колективне).

    Звернення може бути усним чи письмовим.

    Усне звернення викладається громадянином на особистому прийомі або за допомогою засобів телефонного зв’язку через визначені контактні центри, телефонні "гарячі лінії" та записується (реєструється) посадовою особою.

    Письмове звернення надсилається поштою або передається громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

    У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається.

    Стаття 20. Термін розгляду звернень громадян

    Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів.

    Якщо роботодавець не задовольнить ваші вимоги по такому зверненню, тоді дійсно необхідно звертатися до відповідних органів:

    1. Звернутися зі скаргою на роботодавця в Державну службу України з питань праці.

    2. Написати колективну заяву в прокуратуру, де описати ситуацію, що склалася. У прохальної частині заяви необхідно просити відкрити кримінальне провадження на роботодавця.

    3. Повідомити про порушення законодавства в головне управління Державної фіскальної служби вашого регіону.

    Успіхів Вам.

    Костромина Виктория
    Общаться в чате Костромина Виктория 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    можете подать жалобы - как рекомендовали коллеги

    и подать в суд

    но на мой взгляд - вы официально работаете и получаете официальную з\п и доказать что у вс зарплата больше - шансы равны 0 особенно если у вас на предприятии хороший юрист и\или кадровик - проводит напр как премию или вообще эти выплаты не фиксируют

    Гончаренко Константин
    Общаться в чате Гончаренко Константин 3 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Відповідно до ст. 43 Конституції України, кожна особа має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.

    Згідно з ст. 21 Закону України "Про оплату праці" Працівник має право на оплату своєї праці відповідно до актів законодавства і колективного договору на підставі укладеного трудового договору. Стягнути належну робітнику заробітню плату з роботодавця можливо двома способами:

    1. Звернутись до Комісії по трудовим спорам (при наявності на підприємстві) з заявою про наявність трудового спору, а саме з питання невиплати повної суми заробітньої плати при звільненні. Цей спосіб можно віднести до позасудового вирішення даної проблеми.

    2. Звернутись до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітньої плати. Для цього потрібно зібрати первинний пакет документів, які підтверджують трудові відносини з роботодавцем, факт звільнення з підприємства, факт нарахування сум заробітної плати (довідка з бухгалтерського відділу підприємства, розрахунковий лист, копія платіжної відомості тощо), факт невиплати сум заробітної плати (довідка про доходи з податкової тощо)

    Також, ст. 117 Кодексу законів про працю, підприємство, установа, організація повинні виплатити працівникові його середній заробіток за весь час затримки по день фактичного розрахунку. Тобто, якщо Ви звернетесь до суду - середній заробіток нарахують до дня винесення рішення по справі.

    Згідно п. 1 ч. 1 ст. 5 закону України "Про судовий збір" заявники та позивачі за подання до суду заяви про видачу судового наказу/позовної заяви про стягнення заробітної плати звільняються від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях.

    ЩОДО ПЕРЕВІРКИ ПОРУШЕНЬ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА НА ПІДПРИЄМСТВІ:

    За даними Держпраці з першого січня 2020 року мінімальна заробітна плата становить 4723 грн та у погодинному розмірі – 28,31 грн.

    Трудові відносини роботодавця із працівником розпочинаються із укладання трудового договору, який оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу.

    Зокрема, за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (141 тисяча 690 гривень) у разі фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час та виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску.

    Штрафні санкції за порушення трудового законодавства, передбачені ст. 265 КЗпП, які повязані із новим розміром мінімальної зарплати.

    За порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність у таких розмірах:

    - 30 мінімальних зарплат за кожного працівника, з 01.01.2020 р. це 141 690 грн за такі порушення:

    • фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору;
    • оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час;
    • виплату заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску.

    - 10 мінімальних зарплат за кожного працівника, з 01.01.2020 р. це 47 230 грн за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (наприклад, за неоплату роботи в нічний час, роботу в вихідний або святковий день, понадурочну роботу та інші питання оплати праці);

    - 3 мінімальні зарплати, – з 01.01.2020 р. це 14 169 грн за такі види порушень:

    • порушення встановлених строків виплати заробітної плати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць,
    • виплата їх не в повному обсязі.

    - 10 мінімальних зарплат за кожного працівника, з 01.01.2020 р. це 47 230 грн за недотримання встановлених законом гарантій та пільг працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених Законами «Про військовий обов’язок і військову службу», «Про альтернативну (невійськову) службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

    - 1 мінімальна зарплата (з 01.01.2020 р. – 4 723 грн) за порушення інших вимог трудового законодавства, крім передбачених вище.

    А ще ця стаття передбачає штраф у розмірі 3-х мінімальних зарплат (з 01.01.2020 р. це 14 169 грн) за недопущення інспекторів з праці до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні. Якщо ж це була перевірка з питань виявлення неоформлених працівників або виплати зарплати «в конвертах», тобто без сплати податків, то штраф буде ще більшим, у стократному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення ( з 01.01.2020 р. це 472 300 грн).

    Враховуючи сказане рекомендую Вам колективно та особисто звернутися , окрім прокуратури , також до Державної служби з питань праці з заявою про всі наявні порушення.(письмово та детально від кожного працівника права , якого порушено.) Аби Служба призначила позапланове інспекційне відвідування роботодавця та за результатами повідомила Вас про вжиті заходи у 15-ти денний термін , а якщо питання потребуватиме додаткового вивчення то у 30 -ти денний термін згідно ЗУ Про звернення громадян ст.11.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Малик Олександр Володимирович
    Общаться в чате Малик Олександр Володимирович 3 года назад

    Адвокат, г. Винница, 9 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день! Слід звернутися до Державної служби України з питань праці, аби вони здійснили перевірку роботодавця.

    Можливо після такого звернення, ще й не однією, а групою осіб, роботодавець здійснить дії по виплати заробітної плати.

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Алексей!

    Для решения проблемы, рекомендую Вам подать:

    1) жалобу в Главное управление Государственной инспекции труда в Днепропетровской области, лучше коллективную жалобу, как через Укрпочту, так и через электронную почту, для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю:

    http://www.dp.dsp.gov.ua/

    "На даний час, звернення та скарги розглядатимуться винятково із застосуванням електронних комунікацій (Офіційний E-mail: 04dp@dsp.gov.ua), або засобами поштового зв'язку (Поштова адреса: 49107, м.Дніпро, вул.Казакова, 1Д)".

    2) жалобу в налоговую службу, лучше коллективную жалобу, как через Укрпочту, так и через электронную почту, для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю:

    https://dp.tax.gov.ua/kontakti/

    Поштова адреса:

    49005, м.Дніпро,вул. Сімферопольська, 17-а

    Eлектронна пошта

    dp.official@tax.gov.ua

    3) заявление в полицию и в прокуратуру, на основании ст.ст.60, 214 Уголовного процессуального кодекса Украины, о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о грубом нарушении трудового законодательства по статье 172 Уголовного кодекса Украины, как через Укрпочту, так и через электронную почту:

    Главное управление Национальной полиции в Днепропетровской области:

    https://dp.npu.gov.ua/konataktu.html

    Прокуратура Днепропетровской области:

    https://dnipr.gp.gov.ua/ua/contact.html

    Удачи Вам!

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Здравствуйте, Алексей!

    Для решения проблемы, рекомендую Вам подать:

    1) жалобу в Главное управление Государственной инспекции труда в Днепропетровской области, лучше коллективную жалобу, как через Укрпочту, так и через электронную почту, для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю:

    http://www.dp.dsp.gov.ua/

    "На даний час, звернення та скарги розглядатимуться винятково із застосуванням електронних комунікацій (Офіційний E-mail: 04dp@dsp.gov.ua), або засобами поштового зв'язку (Поштова адреса: 49107, м.Дніпро, вул.Казакова, 1Д)".

    2) жалобу в налоговую службу, лучше коллективную жалобу, как через Укрпочту, так и через электронную почту, для проведения проверки и принятия мер реагирования к работодателю:

    https://dp.tax.gov.ua/kontakti/

    Поштова адреса:

    49005, м.Дніпро,вул. Сімферопольська, 17-а

    Eлектронна пошта

    dp.official@tax.gov.ua

    3) заявление в полицию и в прокуратуру, на основании ст.ст.60, 214 Уголовного процессуального кодекса Украины, о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о грубом нарушении трудового законодательства по статье 172 Уголовного кодекса Украины, как через Укрпочту, так и через электронную почту:

    Главное управление Национальной полиции в Днепропетровской области:

    https://dp.npu.gov.ua/konataktu.html

    Прокуратура Днепропетровской области:

    https://dnipr.gp.gov.ua/ua/contact.html

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України