Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 16 мая 2020, вопрос №19679

Як продовжити дію дорученя

Доброго дня. Скажіть будьласка чи можу я якимось чином продовжити дію доручення на авто. Ми з чоловіком авто придбали по передорученю і вписані там як особи що діють незалежно один від одного? Або чи можу я продати авто по дорученю?

Ответы юристов (3)

    Любчик Александр Сергеевич
    Общаться в чате Любчик Александр Сергеевич 3 года назад

    Юрист, г. Винница, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    Можливо лише видати нове доручення із новим строком.

    Продати авто по дорученню можливо лише за виняткових обставин - зазначення такої можливості у самому дорученні. Загалом, в Україні наявна практика, коли на особу виписується генеральне доручення, що дозволяє користуватись авто без будь-яких обмежень та перереєстрацій. Але така "економія" може призвести до певних проблем.

    Бабченко Олександр Миколайович
    Общаться в чате Бабченко Олександр Миколайович 3 года назад

    Юрист, г. Сумы, 22 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Якщо в основній довіреності та у довіреності виписаній на Ваше імя передбачено право продавати автомобіль - то продати ви його зможете (якщо не закінчився строк дії основної довіреності і довіреності по передорученню).

    Адвокат Евгений Александрович
    Общаться в чате Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день!

    По Вашому запитанню:

    "Доброго дня. Скажіть будьласка чи можу я якимось чином продовжити дію доручення на авто. Ми з чоловіком авто придбали по передорученю і вписані там як особи що діють незалежно один від одного? Або чи можу я продати авто по дорученю"?

    - В залежності від змісту доручення.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України