Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 27 мая 2020, вопрос №20581

Чи потрібно бути присутнім на розгляді справи?

Доброго дня! Скажіть будь ласка, чи потрібно мені бути присутньою на судовому засіданні? Ситуація наступна: Я подавала позивну заяву про виїзд дитини за кордон без згоди батька на відпочинок, також до неї була прикріплена заява про розгляд справи без моєї участі, оскільки я маю дві неповнолітні доньки і не маю можливості приїхати в інше місто. Згодом прийшла повістка в формі СМС-повідомлення,про те, що я,як позивач, викликаюся такого то числа, о такій то годині на засідання. Наслідки неявки - ст. 223 ЦКП і т.д. Чи потрібно мені бути присутньою? Чи це просто повідомлення про хід справи і на нього не потрібно зважати?

Ответы юристов (1)

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    По Вашему вопросу:

    "Доброго дня! Скажіть будь ласка, чи потрібно мені бути присутньою на судовому засіданні? Ситуація наступна: Я подавала позивну заяву про виїзд дитини за кордон без згоди батька на відпочинок, також до неї була прикріплена заява про розгляд справи без моєї участі, оскільки я маю дві неповнолітні доньки і не маю можливості приїхати в інше місто. Згодом прийшла повістка в формі СМС-повідомлення,про те, що я,як позивач, викликаюся такого то числа, о такій то годині на засідання. Наслідки неявки - ст. 223 ЦКП і т.д. Чи потрібно мені бути присутньою? Чи це просто повідомлення про хід справи і на нього не потрібно зважати"?

    - Нужно принимать участие, либо подать ходатайство о переносе рассмотрения дела, или ходатайство о рассмотрении дела в режиме видеоконференции в суде по Вашему месту регистрации и проживания, либо же подать заявление о рассмотрении дела без Вашего участия.

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України