Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 05 июня 2020, вопрос №21321

помогите пожалуйста у меня к.р

Громадянка Петровська влаштувалася на роботу секретарем-референтом. При укладенні з нею трудового договору начальник відділу кадрів, крім трудової книжки та паспорту, попросив Петровську принести довідку від лікаря про те, що вона не вагітна. В іншому випадку її, за словами начальника відділу кадрів, на роботу не візьмуть. Чи правомірні дії начальника відділу кадрів? Відповідь аргументуйте.

. Володимиру прийшла повістка з військкомату про призов на строкову службу. Володимир попросив почекати 2 тижні для того, щоб відпрацювати визначений термін до звільнення з роботи. У військкоматі йому в проханні відмовили. Чи правомірна відмова працівників військкомату? Відповідь аргументуйте.



Іванова було прийнято на роботу на автоагрегатний завод слюсарем ІV розряду. При прийомі на роботу власником заводу було встановлено для нього випробувальний строк тривалістю 3 місяці. Іванов не погодився з таким терміном випробування і запропонував власникові його зменшити. На яке питання розраховане завдання? Як треба вирішити питання згідно закону?



Сторож Горбатюк був звільнений з роботи за п. З ст. 40 КЗПП України за систематичне порушення трудової дисципліни, оскільки протягом року на нього було накладено два дисциплінарних стягнення. У суді, куди він звернувся з позовом про поновлення на роботі, було встановлено, що ніяких письмових пояснень до накладення стягнень адміністрація від нього не зажадала. Крім того, профспілковий орган не дав згоди на звільнення. Чи підлягає Горбатюк поновленню на роботі? Відповідь аргументуйте.


Ответы юристов (1)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Вчимо КЗОТ . Перше питання - відповідь не правомірні дії.

    Друге - відмова війскомату правомірна

    Трете - випробувальний термін для робітничих професій 1 місяць, ніяк не може бути 3

    Трєте - так підлягає.

    Аргументувать немає часу !!!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України