Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 05 июня 2020, вопрос №21352

Обмін авто на авто з моєю доплатою

Доброго дня, а я перепрошую, Ви можете мені по етапно розповісти, як робиться правільно обмін авто на авто + моя доплата. Які потрібно мати документи, і як правильно все зробити, щоб переоформити авто на себе і зняти моє авто з обліку.

Ответы юристов (1)

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Доброго дня.

    По суті, з точки зору закону, обмін - це продаж з одночасною купівлею.

    Вам необхідно:

    1. Звернутися в сервісний центр або до нотаріуса.
    2. Оформити угоду про обмін
    3. Оплатити обов'язкові платежі по перереєстрації

    Оформлення обміну через нотаріуса - самий витратний, але і найзручніший спосіб - нотаріус повністю бере оформлення угоди на себе. Нотаріус перевіряє всі документи на автомобіль, а також дивиться, чи не знаходиться він в одній з баз:

    • Невиконані кредитні зобов'язання
    • Під арештом
    • Відсутність обмежень на відчуження
    • Повноваження продавця в Реєстрі довіреностей.

    Оформлення обміну в сервісному центрі МВС України:

    Процедура така ж як при нотаріальному оформленні, але ви економите на послугах нотаріуса. Це оптимальний варіант з точки зору ціна-якість. Послуги сервісного центру при оформленні договору купівлі-продажу(обміну) безкоштовні.

    При собі мати:

    • техпаспорт, облікова картка (якщо свідоцтво про реєстрацію - на пластиковій основі);
    • паспорт громадянина України, код;
    • нотаріальне підтвердження згоди чоловіка/дружини на обмін авто (якщо майно нажите в спільному шлюбі).

    Оцінка автомобіля проводиться за всеукраїнською базою, де обчислюється середня вартість автомобіля за роком випуску, моделі і комплектації.

    Проведення оцінки не є обов'язковим, якщо Вам не потрібно платити податок на прибуток. Податок на прибуток не сплачується, якщо це перший продаж (обмін) легкового автомобіля в цьому році (тобто з 1 січня).

    Після реєстрації надається три дні на оформлення поліса ОСАЦВ. Штраф за відсутність страховки - від 480 до 960 грн.

    Всього доброго.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України