Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 06 июня 2020, вопрос №21441

Смена фамилии, куда нужно обратиться, и как в коледже будут меняться документы

Здравствуйте, я хочу поменять фамилию по собственному желанию, родители не против. Я бы хотел узнать, сколько примерно будет стоить государственная пошлина, куда нужно обратиться?
Ещё я собираюсь поступать в коледж, до поступления я уже не успею поменять фамилию, но поменяют ли мне потом фамилию в коледже?

Ответы юристов (2)

    Змисла Марта
    Общаться в чате Змисла Марта 3 года назад

    Юрист, г. Львов, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрий день.

    Необхідно звернутися до органу реєстріції актів цивільного стану за місцем свого проживання разом з заявою та паспортом. Для зміни прізвища фізичної особи, яка досягла чотирнадцяти років, необхідна письмова заява від батьків про їх згоду.

    До заяви додається:

    • довідка з місця проживання заявника;
    • свідоцтво про народження заявника;
    • свідоцтво про шлюб (у разі коли Заявник перебуває у шлюбі);
    • свідоцтво про розірвання шлюбу (у разі коли шлюб розірвано);
    • свідоцтво про народження дітей (у разі, коли Заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей);
    • свідоцтво про зміну імені Заявника, батька чи матері, якщо воно раніше було змінено;
    • фотокартка Заявника, розміром 3Х4;
    • квитанція про сплату державного мита (5, 10 грн)

    Заява розглядається протягом тримісячного строку з дня її подання. У разі надання згоди на зміну прізвища , заявник має право протягом тримісячного строку звернутися для державної реєстрації зміни прізвище до відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складання актового запису про зміну прізвища.

    Я хотел бы ещё уточнить, обязатель ли это делать по месту прописки?


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України