Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 09 червня 2020, питання №21564

130ст 1ч.,6 разів я вже відспорив суд

ЮРИСТЫ.UA
Задайте вопрос юристу

322 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут



Категории Автомобильное право
Автомобильное право, 09 июня 2020, вопрос №21562100 грн.
130ст 1 частина вже 6 раз я відспорюю
Доброго дня, вчора їхавши до товариша за кермом автомобіля, я навпроти зустрівся з поліцією, яка побачивши мене швидко розвернула свій автомобіль в напрямку на мій. Я з'їхавши з дороги в сторону озера, яка було праворуч від мене, став і вийшов з авто. Тому що 6 разів вже відспорював 130ст,і всі рази відспорив у суді. Я звернув до озера і ставши вийшов з машини, за 5 секунд, поліція була біля мене. Хоча я вже йшов їм на зустріч. Вони попросили мене відразу права, нащо я відповів, що не дам, бо за що? За те, що я йду. Мій автомобіль для них вже знайомий. А сам поліцейський мене вже 3 рази зупиняє, тому що я відмовляюся від експертизи. На це в мене є свій принцип. Техпаспорт, він взяв в руки подивився, і каже до колеги-"на батьку" і вернув, мої дані вписав в протокол не бравши в мене ніякого документу, який свідчить особу,мої ініціали. Копію протоколу мені не дали, бо я в поясненні написав-не згідний, поставив підпис, тільки там, де пояснення і все. Як мені бути?! І нічого не порушував, нічого не вживав на період керування транспортом???

Відповіді юристів (3)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 роки тому

    Адвокат, м. Харків, 25 років досвіду

    ЮРИСТЫ.UA

    Задайте вопрос юристу

    322 юриста готовы ответить сейчас

    Ответ за ~15 минут

    Если Вы 6 раз уже отстаивали в суде свои права по административным протоколам, составленным полицией в отношении Вас по ч.1 ст.130 КУАП, то у Вас и в седьмой раз не должно возникнуть проблем. Но раз на раз не приходится, поэтому отслеживайте передачу админматериала в суд (повестка может и не прийти), знакомьтесь с материалами дела, делайте с них фотокопии, если есть видео нарушения, сделайте копию видео. Только после этого можно будет выстраивать правовую позицию по Вашему делу.

    Сергеев Артем
    Сергеев Артем 3 роки тому

    Юрист, м. Харків, 25 років досвіду

    Доброго дня. У разі, якщо Вас звинувачують "по 130" треба протягом двох годин самостійно пройти освідчення щодо сп’яніння.

    Та оскаржувати протокол до суду. У разі скасування протоколу – вимагати компесаціїї за незаконні дії працівників поліції.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте, Роман!

    Действия сотрудников полиции незаконные.

    Вы имеете право на данный момент подать жалобы: управление патрульной полиции, Департамент патрульной полиции Украины, руководству Национальной полиции Украины.

    Одновременно готовтесь к суду, так как полиция должна передать материалы в суд для рассмотрения, подготовьте ходатайство о вызове и допросе свидетелей (что были с Вами и видели, что Вы были трезвый, а сотрудники полиции нарушали требования закона, придирались к Вам и не составляли протокол), а также подготовить письменное объяснение в суд, чтобы ничего не забыть.

    При этом, при рассмотрении дела в суде цель - это закрытие дела за отсутствием события и состава административного правонарушения по пункту 1 статьи 247 Кодекса Украины об административных правонарушениях.

    Поэтому, в суде рекомендую Вам для начала затянуть рассмотрение административного дела в суде так, чтобы прошел срок возможного наложения на Вас административного взыскания, а затем можно добиваться и доказывать отсутствие события и состава административного правонарушения.

    Так, согласно статье 38 Кодекса Украины об административных правонарушениях, срок наложения административного взыскания судом, составляет 3 месяца, от даты совершения правонарушения.

    Поэтому Вам нужно затянуть рассмотрение дела в суде на срок 3 месяца, от даты сосиавления материалов до даты рассмотрения дела.

    Это Вы имеете право сделать следующим образом: идете на больничный, берёте в больнице больничный или справку с больницы и отправляете ее в суд заранее с ходатайством о переносе рассмотрения дела, в связи с Вашей болезнью до выздоровления, что есть уважительной причиной, с приложением к ходатайству копии больничного или справки с больницы в оригинале, отправляя его заказным письмом с уведомлением, а если нету времени на отправку, то в тот же день необходимо подать ходатайство, и медицинским документами в канцелярию суда, так чтобы поставили отметку на Вашем экземпляре ходатайства.

    В связи с этим, суд будет переносить рассмотрение дела и так нужно делать, пока не будет окончен срок наложения на Вас административного взыскания.

    У связи с этим, суд в любом случае, обязан будет закрыть административное дело, так как истёк срок наложения на Вас административного взыскания (статья 38, пункт 7 части 1 статьи 247 Кодекса Украины об административных правонарушениях).

    Кодекс Украины об административных правонарушениях:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10

    "Стаття 38. Строки накладення адміністративного стягнення".

    "... .Якщо справки про адміністративні правопорушення відповідно до цього Кодексу чи інших законів підвідомчі суду (судді), стягнення може бути накладено не пізніш як через три місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні - не пізніш як через три місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у частинах третій - п’ятій цієї статті...".

    "Стаття 247. Обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення".

    "Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин:..

    "7) закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу;...".

    В ходатайстве пишите:

    "До...суду.

    Від кого (П.І.П., адреса проживання).

    Клопотання (посередині)

    Зміст:

    Прошу суд перенести розгляд справи, в зв'язку з моєю хворобою у вигляді..., що підтверджується наявною в мене копією листка непрацездатності (або довідки з лікарні), що є поважною причиною на іншу визначену судом дату.

    Розгляд справи в суді, прошу суд, проводити обов'язково за моєю участю.

    Про визначену дату, час та місце розгляду справи, а також результати розгляду даного клопотання, прошу суд, мене повідомити.

    Додаток: 1) копія листка непрацездатності (або довідки з лікарні) на 1-ому аркуші.

    (Дата, підпис, П.І.П.)".

    При наличии вопросов обращайтесь!

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України