Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 15 червня 2020, питання №22015

73 статья семейного кодекса Украины

Здравствуйте
Моя сестра взяла кредит, без моего ведома и согласия. Но вписала меня гарантом, нарушив мои права. А сама скрылась и долг не отдает. Мне звонят с коллекторской службы и угрожают 73 статьей семейного кодекса Украины. А потом еще и поставили меня на автомат и теперь на мой номер каждый час звонит робот чем отвлекает меня от работы. Хотя я их клиентом и должником не являюсь. О чем я им заявил. Но вопреки этому они в наглом порядке все равно нарушают мои права.
Компания CreditPlus не имела права вписывать меня гарантом без моего ведома и согласия, чем нарушила мои права и теперь угрожает мне отобрать мое имущество. Что мне делать и куда обращаться?
Стосовно порушення моих прав компанией CreditPlus. тел. 093-170-55-76(робот) и чудо 067-445-33-67.
Мой адрес для ответа: profvlad@meta.ua

Відповіді юристів (3)

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Нарбут Тетяна Миколаївна 3 роки тому

    Адвокат, м. Луцьк, 21 рік досвіду

    Стаття 73. Накладення стягнення на майно, що є об'єктом права спільної сумісної власності подружжя

    1. За зобов'язаннями одного з подружжя стягнення може бути накладено лише на його особисте майно і на частку у праві спільної сумісної власності подружжя, яка виділена йому в натурі.

    2. Стягнення може бути накладено на майно, яке є спільною сумісною власністю подружжя, якщо судом встановлено, що договір був укладений одним із подружжя в інтересах сім'ї і те, що було одержане за договором, використано на її потреби.

    3. При відшкодуванні шкоди, завданої кримінальним правопорушенням одного з подружжя, стягнення може бути накладено на майно, набуте за час шлюбу, якщо рішенням суду встановлено, що це майно було придбане на кошти, здобуті внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

    Костромина Виктория
    Костромина Виктория 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 20 років досвіду

    Здравствуйте

    Моя сестра взяла кредит, без моего ведома и согласия. Но вписала меня

    гарантом, нарушив мои права. А сама скрылась и долг не отдает. Мне

    звонят с коллекторской службы и угрожают 73 статьей семейного кодекса

    Украины. А потом еще и поставили меня на автомат и теперь на мой номер

    каждый час звонит робот чем отвлекает меня от работы. Хотя я их клиентом

    и должником не являюсь. О чем я им заявил. Но вопреки этому они в

    наглом порядке все равно нарушают мои права.

    посылайте их в ... суд

    Иваненко Мария Владимировна
    Иваненко Мария Владимировна 3 роки тому

    Адвокат, м. Київ, 27 років досвіду

    статья 73 СК к Вам никакого отношения не имеет:). Договор поручительства Вы не подписывали, поэтому бояться нечего. Коллекторов я бы занесла в черный список, рано или поздно звонить им надоест. На Вас оказывают психологическое воздействие, будут настаивать рекомендую посылать их в суд или обратитесь с заявлением о вымогательстве денег в полицию.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України