Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 26 июня 2020, вопрос №22925

Приватизирована ли земля? Нет подтверждения присвоения в кадастре.

Добрый день.
Есть два участка в селе, под строительство дома и на огород не мои не знаком с человеком. Витяг взял с кадастра. Прилагаю.

Вопрос. Я вижу что в нормальном витяге есть дата державной регистрации права и номер записи про право Например как в образце 03
. У этих участков файлы 04 и 05, нет этих данных. Что это значит?

Человек не до приватизировал?
Ещё идёт приватизация?

Я хочу понять могу ли я тоже подать заявление на эти участки в случае если человек решил не доводить до конца оформление. Спасибо за ответ.
Мой Вайбер
+38(099)974-61-71

Ответы юристов (1)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! Державний реєстр речових прав на нерухоме майно і Державний земельний кадастр (ДЗК) - це різні реєстри, які мають різну правову природу.

    Реєстрація земельної ділянки в ДЗК означає, що земельні ділянку виділено в натурі, їй присвоєно кадастровий номер. Зміна власника не є підставою для зміни кадастрового номеру. Тобто, поточний власник у ДЗК може не зазначатись.

    Державний реєстр речових прав на нерухоме майно є саме тим реєстром, де ви маєте перевіряти право власності на нерухоме майно.

    ТАКОЖ, в тексті самого витягу з ДЗК написано, що "* інформація про власника (землекористувачів) є довідковою, актуальна інформація міститься у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно"

    А отже, вам треба робити витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно.

    https://kap.minjust.gov.ua/services?product_id=1

    Також для довідки: якщо право власності було зареєстроване до 2012 року, з великою ймовірністю вона не буде відображатись в реєстрі прав. І загалом, якщо є кадастровий номер, значить ділянка сформована, а Кутова Світлана Германівна має на неї права (власності, користування). Без цих прав не можливо було б зареєструвати зем. ділянку в ДЗК.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України