Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 07 июля 2020, вопрос №23764

Спадщина по закону. Не знаю чи є складений заповіт.

Доброго дня! У мене померла мама 2 місяці тому. Залишився тато і сестра.
Є будинок, побудований ними обома, в якому ми виросли. А також будинок, який мама отримала після смерті своєї мами у спадок по заповіту і земельні паї. Батьки моєї мами також померли давно. У мами також був автомобіль і рахунки в банку, а також рішення суду про виплату значної суми коштів, які на даний час ще не отримано. Хто має право на першочергове отримання по закону спадщини її частки будинків і всього решта. Як правильно оформити частину спадщини, щоб не стати ворогом для батька і сестри.

Ответы юристов (1)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня. Ви всі спадкоємці першої черги, згідно закону успадковуєте в рівних частинах все майно. Якщо ж є заповіт, тоді нотаріус оформить спадщину згідного заповіту. Тому вам необхідно подати заяву на протязі 6 місяців про прийняття спадщини, після збігання цього терміну, і якщо є заповіт вам нотаріус оголосить як буде оформлена спадщина, по закону чи по заповіту.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України