Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 15 июля 2020, вопрос №24397 150₴

Чи можна якось повернути права?І чому ніхто не повідомив про вже прийняте рішення?

Зупинила поліція. Штраф за прострочений тех.огляд. Штраф оплатили,тех огляд не встигли зробити.Знову зупиняє поліція,штраф (оплатили)і забрали права і дали тимчасовий дозвіл на їзду. Казали чекати прийде повістка в суд Мукачева для огляду питання. Щойно дізнаємося через знайомих,що 26 червня винесена постанова,де говориться що позбавляють прав та штраф 420 грн. Як так може бути?без повістки у суд,а коли раніше хотіли іти у суд казали «суд на карантині»

Ответы юристов (11)

    Киншов Дмитрий Сергеевич

    Добрий день.

    Вам потрібно звернутися до суду та отримати постанову суду, що була прийнята по Вашій справі.

    Після чого, необхідно писати апеляційну скаргу, викласти свою позицію по цій справі, та подати таку апеляційну скаргу до суду.

    Це Ваше право на оскарження рішення!

    Щодо повістки - можливо її направили на іншу адресу, важко сказати. Можливо справа переносилася через те, що Ви не приходили, після чого - винесли постанову. Потрібно дивитися документи.

    Але, знову повторюся, Ви маєте право оскаржити таку постанову до апеляційної інстанції!

    Адвокат Евгений Александрович
    13.3%

    Добрий день, Домініка!

    Відповідно до вимог статті 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Вам треба ознайомитися зі справою в суді та подати апеляційну скаргу до апеляційного суду, через місцевий суд, на постанову суду першої інстанції про накладення на Вас адміністративного стягнення (строк на подачу апеляційної скарги 10 днів з дня винесення постанови суду першої інстанції), а якщо цей строк вже пройшов то разом з апеляційною скаргою, подавайте клопотання про поновлення строку для подачі апеляційної скарги.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Сергеев Артем
    13.3%
    Сергеев Артем 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Стаття 121. Порушення водієм правил керування транспортним засобом, правил користування ременями безпеки або мотошоломами.

    Керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язковому технічному контролю, але своєчасно його не пройшов, -

    тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою - третьою цієї статті, -

    тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

    "Знову зупиняє поліція,штраф (оплатили)і забрали права і дали тимчасовий дозвіл на їзду."

    Не зрозуміло про який штраф йде мова, адже санкція статті за повторне порушення передбачає позбавлення права керування АБО арешт.

    Квітанція про сплату штрафу є?

    Пуха Наталія ТендерОк

    Доброго Дня

    Оскаржуйте в суд апеляційної інстанції Рішення суду першої інстанції про накладення штрафу.

    Зверніться в суд першої інстанції отримайте копію Рішення і в 10 д . термін подайте апеляційну скаргу.

    Жупинский Николай Андреевич

    Добрый день! Напевно постановою суду Вас позбавили прав та стягнули з Вас судовий збір 420 грн. 40 коп. Отримуйте в суді постанову та оскаржуйте її до апеляції з обов'язковим клопотанням про поновлення строку. Під час карантину строки на оскарження поновлюють без проблем. Ознайомте з матеріалами справи та зніміть з неї копії. Потрібно для оскарження шукати процесуальні порушення при розгляді справи в суді та порушення при складанні адміністративного протоколу.

    Костромина Виктория

    Добрый день!.

    Як так може бути?без повістки у суд,а коли раніше хотіли іти у суд казали «суд на карантині»

    увы, но такое бывает - получайте постановление и у вас есть 10 дней чтоб его обжаловать в апелляционном порядке в апелляционном суде

    "нужна детальная консультация или помощь в подготовке апелляции - обращайтесь через сайт "

    Беликов Олег  Александрович

    Добрый день. Обязательно ознакомьтесь в суде с материалами дела и подайте апелляционную жалобу, так как это для вас единственный шанс сохранить водительское удостоверение. Времени у вас на все про все, всего 10 дней.

    Чапурина Светлана Ивановна
    13.3%

    Добрый день. Вам необходимо в суд подать заявление на ознакомление с материалами дела и выдачи постановления суда о признании вас виновной в совершении админ.правонарушения. С момента, когда вы получите постановление суда, у Вас возникает 10 -ти дневный срок на подачу апелляционной жалобы.

    В апелляции Вам необходимо доказать незаконность изъятия у Вас прав и составления админ.протокола.

    По результату Вашей жалобы апелляционный суд примет решение об удовлетворении Вашей жалобы и отмене постановления суда либо об в удовлетворении вашей жалобы.

    Желаю Вам успехов.

    Крикун Сергій  Павлович
    23.3%

    В контексті ст.294 та ст.288 КоАП України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80732-10) витікає, що постанова судді про адміністративне правопорушення в апеляційному порядку підлягає розгляду в порядку, визначеному Кодексом адміністративного судочинства України (КАСУ; https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15) з собливостями, визначеними КоАП України.

    Відповідно до КАСУ:

    ст.317 - "1. Підставами для скасування судового рішення суду першої інстанції повністю або частково та ухвалення нового рішення у відповідній частині або зміни рішення є:...

    4) неправильне застосування норм матеріального права або порушення норм процесуального права...

    3. Порушення норм процесуального права є обов’язковою підставою для скасування судового рішення та ухвалення нового рішення суду, якщо:...

    3) справу розглянуто адміністративним судом за відсутності будь-якого учасника справи, не повідомленого належним чином про дату, час і місце судового засідання, якщо такий учасник справи обґрунтовує свою апеляційну скаргу такою підставою;...".

    Отже має місце 100% підстава для скасування постанови судді першої інстанції.

    Гончаренко Константин
    16.7%

    Доброго дня!

    Вам необхідно звернутися до суду з заявою про ознайомлення з матеріалами справи Відповідно до вимог статті 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення. До канцеляріі суду.

    В подальшому скласти та подати апеляційну скаргу обгрунтувавши обставини та додавши необхідні докази.

    У Вашому випадку згідно Кодексу адміністративного судочинства є підстави для скасування рішення суду вони такі:

    Підставами для скасування судового рішення суду першої інстанції повністю або частково та ухвалення нового рішення у відповідній частині або зміни рішення є:...

    неправильне застосування норм матеріального права або порушення норм процесуального права...

    Порушення норм процесуального права є обов’язковою підставою для скасування судового рішення та ухвалення нового рішення .

    Враховуючи сказане перспективи позитивного оскарження для вас є.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    20%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий вечір, Домініка!

    Відповідно до частини другої статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

    Ч. 2 ст. 38 КУпАП встановлено, що стягнення у справах про адміністративні правопорушення може бути накладене не пізніше, як через 3 місяці з дня вчинення правопорушення, а при триваючому правопорушенні — не пізніше, ніж через 3 місяці з дня його виявлення, крім справ про адміністративні правопорушення, зазначені у ч. 3, 4 цієї статті. Відповідно до п. 7 ст. 247 КУпАП, закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 Кодексу, є обставиною, що виключає провадження у справі. У цьому випадку провадження у справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю.

    Відповідно до положень ст. 268 КУпАП, справа про адміністративне правопорушення розглядається в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. За відсутності цієї особи справу може бути розглянуто лише у випадках, коли є дані про своєчасне її сповіщення про місце і час розгляду справи, якщо від неї не надійшло клопотання про відкладення розгляду. У разі ухилення від явки до суду особа, яка притягається до адміністративної відповідальності, може бути піддана приводу лише за розгляду тих справ, у яких присутність особи є обов’язковою (ч. 2 ст. 268 КУпАП).

    Ст. 277-2 Кодексу передбачено, що повістка, у якій зазначаються дата і місце розгляду справи, вручається особі, яка притягається до адміністративної відповідальності, не пізніше, ніж за 3 доби до дня розгляду.

    А тому, якщо Ви не були належним чином та у спосіб, визначений діючим законодавством, повідомлені про день та час розгляду справи, то судом першої інстанції порушено ваше право як особи, яка притягається до адміністративної відповідності, на захист та справедливий судовий розгляд, оскільки ваші доводи в судовому засіданні не досліджувались, що вплинуло на прийняте судом рішення. Відтак, це судове рішення не можна визнати законним, і воно підлягає скасуванню.

    Враховуючи зазначене, для повернення водійських прав Вам необхідно подавати апеляційну скаргу на рішення суду першої інстанції.

    Також зверніть увагу на наступне.

    Кодекс адміністративного судочинства України (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15/conv#n12434):

    Стаття 255. Набрання рішенням суду законної сили

    1. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

    2. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

    Стаття 295. Строк на апеляційне оскарження

    1. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п’ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

    Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

    2. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

    1) на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

    2) на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

    3. Строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених частиною другою статті 299 цього Кодексу.

    ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

    3. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строки, визначені статтями 47, 79, 80, 114, 122, 162, 163, 164, 165, 169, 177, 193, 261, 295, 304, 309, 329, 338, 342, 363 цього Кодексу, а також інші процесуальні строки щодо зміни предмета або підстави позову, збільшення або зменшення розміру позовних вимог, подання доказів, витребування доказів, забезпечення доказів, а також строки звернення до адміністративного суду, подання відзиву та відповіді на відзив, заперечення, пояснень третьої особи щодо позову або відзиву, залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, пред’явлення зустрічного позову, розгляду адміністративної справи, апеляційного оскарження, розгляду апеляційної скарги, касаційного оскарження, розгляду касаційної скарги, подання заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими або виключними обставинами продовжуються на строк дії такого карантину.

    Строк, який встановлює суд у своєму рішенні, не може бути меншим, ніж строк дії карантину, пов’язаного із запобіганням поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України