Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 20 июля 2020, вопрос №24744

Переделать ордер на квартиру

Здравствуйте. Суть вопроса следующая...квартира приватизирована, дедушка,который являлся главным квартиросъёмщиком недавно умер. Как нам переделать ордер на квартиру и на чьё имя. В квартире остались прописаны я, моя маленькая дочь и моя мама.

Ответы юристов (8)

    Ступакова Вікторія Ігорівна
    Ступакова Вікторія Ігорівна 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 22 года опыта

    Добрий день! Не зовсім зрозуміло навіщо вам щось робити з ордером на приватизовану квартиру. Адже дані наявні в ордері не породжують для власників квартири будь-яких наслідків, а ордер не є в такому випадку правовстановлюючим документом. Можливо ви детальніше опишете ситуацію та, що саме вам потрібно?

    • Трофимова Анна Клиент 3 года назад

      моя мама хочет выписатся и оставить свою часть мне. Чтобы я стала единственным собственником

    Ступакова Вікторія Ігорівна
    Ступакова Вікторія Ігорівна 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 22 года опыта

    Если вашей маме принадлежит часть квартиры, то выписка ничего не даст. Она так и останется собственником. Если она дочь умершего дедушки, то тоже выписка ничего не даст, т.к. она наследник первой очереди. Она может отказаться от наследства в вашу пользу. Тогда вы сможете принять наследство, как наследник четвертой или пятой очереди (зависит от времени совместного проживания с дедушкой).

    Цивільний кодекс України

    Стаття 1261. Перша черга спадкоємців за законом

    1. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

    Стаття 1262. Друга черга спадкоємців за законом

    1. У другу чергу право на спадкування за законом мають рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері.

    Стаття 1263. Третя черга спадкоємців за законом

    1. У третю чергу право на спадкування за законом мають рідні дядько та тітка спадкодавця.

    Стаття 1264. Четверта черга спадкоємців за законом

    1. У четверту чергу право на спадкування за законом мають особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім'єю не менш як п'ять років до часу відкриття спадщини.

    Стаття 1265. П'ята черга спадкоємців за законом

    1. У п'яту чергу право на спадкування за законом мають інші родичі спадкодавця до шостого ступеня споріднення включно, причому родичі ближчого ступеня споріднення усувають від права спадкування родичів подальшого ступеня споріднення.

    Ступінь споріднення визначається за числом народжень, що віддаляють родича від спадкодавця. Народження самого спадкодавця не входить до цього числа.

    2. У п'яту чергу право на спадкування за законом одержують утриманці спадкодавця, які не були членами його сім'ї.

    Утриманцем вважається неповнолітня або непрацездатна особа, яка не була членом сім'ї спадкодавця, але не менш як п'ять років одержувала від нього матеріальну допомогу, що була для неї єдиним або основним джерелом засобів до існування.

    Стаття 1274. Право на відмову від прийняття спадщини на користь іншої особи

    2. Спадкоємець за законом має право відмовитися від прийняття спадщини на користь будь-кого із спадкоємців за законом незалежно від черги.

    Трофимова Анна Клиент 3 года назад

    я правильно понимаю что ордер на квартиру вообще не нужно переделывать?он не имеет никакого значения в юридическом смысле

    Ступакова Вікторія Ігорівна
    Ступакова Вікторія Ігорівна 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 22 года опыта

    я правильно понимаю что ордер на квартиру вообще не нужно переделывать?он не имеет никакого значения в юридическом смысле

    Если квартира приватизирована, и оформлены все документы, то да, он не имеет значения.

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Добрый день!

    В том случае если на квартира является приватизированной - Вам нет необходимости осуществлять какие-либо операции с ордером - свою функцию он уже выполнил, т.к. был положен в основу Вашей приватизации.

    В данной ситуации Вам необходимо заниматься вопросами наследования части квартиры, принадлежавшей дедушке - данные вопросы разрешаются нотариусом.

    В случае необходимости - обращайтесь.Мои контакты в моем профиле на данном сайте или в Єдиному державному реєстрі адвокатів України. С уважением, адвокат Власенко Татьяна Валериевна

    • Трофимова Анна Клиент 3 года назад

      А как быть с лицевым счетом? Квитанции приходили на дедушку,на кого нужно открыть лицевой счёт?или счёт может быть открыт на любого члена семьи?кула обращается и какие документы нужно

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Счет может быть открыт на любого члена семьи на основании Вашего заявления (с согласия всех сособственников). Обращаться нужно во все коммунальные службы - одновременно необходимо будет внести изменения о количестве зарегистрированных лиц.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України