Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 29 июля 2020, вопрос №25475

Розлучення і поділ майна

В мене є будинок який залишився мені в спадок від бабусі, оформляв його в шлюбі, в нас є спільна дитина дцп, чи може дружина требувати частину будинку при розлучені? Якщо ні то що мені потрібно для того щоб вона звідти з'їхала?

Ответы юристов (3)

    Нешик Татьяна
    Общаться в чате Нешик Татьяна 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 23 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    доброго дня. Майно, а маме будинок , що перейшов у вашу власність за спадком є вашою особистою власністю. Тобто дружина та дитина не можуть на нього претендувати. Ви можете їм розпоряджатися на власний розсуд так, як ви вважаєте за потрібне.

    Костромина Виктория
    Общаться в чате Костромина Виктория 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    В мене є будинок який залишився мені в спадок від бабусі, оформляв його в шлюбі, в нас є спільна дитина дцп, чи може дружина требувати частину будинку при розлучені? Якщо ні то що мені потрібно для того щоб вона звідти з'їхала? нет, не может

    попросить ее уехать или сделать невыносиміе условия для проживания

    Маслова Світлана Анатоліївна
    Общаться в чате Маслова Світлана Анатоліївна 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 20 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    По закону майно отримано у спадок не підлягає розподілу...Але...Ваша дружина може в інтересах Вашої дитини ( так как дитина інвалід) вимагати виділення частки в Вашому особистому майні. Ваша дружина має права на аліменти на себе і дитину, бо дитина потребує постійного догляду. Ст88 СККрім того опікунська рада не дасть згоду на виписку дитини з дому без підтвердження покращення умов...ст90 СК.Дружина може з Вами підписати угоду про відмову від алементів в обмін на частку в майні.Або грошової компенсації.

    1. Тобто Ви повинні розуміти, як тільки сума заборгованності по аліментах перевищить 3 місяці, дружина може накласти стягнення на майно...А при заборгованності, що більш ніж 100 грн ( уточнюйте!) і злісному ухиленні від сплати вимагати примусовий викуп частки в майні..Важелів достатньо...Тому вирішуйте одразу .

Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України