Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 31 июля 2020, вопрос №25634

Не видано код ЄРДР протягом 24 годин

Доброго дня!
Вчора написали заяву в поліцію стосовно шахрайства. Сьогодні, прийшовши до віділлення поліції мені видали лише талон-повідомлення що моя заява зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення.
"Відповідно до ст.214 КПК прокурор, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань."
Я не зовсім добре розумію, оскільки в мене немає на руках коду ЄРДР, який мали видати протягом 24 годин, це означає що нарушені мої громадянські права? Який вихід із ситуації?

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич
    Жупинский Николай Андреевич 3 года назад

    Адвокат, г. Харьков, 25 лет опыта

    Я не зовсім добре розумію, оскільки в мене немає на руках коду ЄРДР, який мали видати протягом 24 годин, це означає що нарушені мої громадянські права? Який вихід із ситуації?

    Потрібно подавати скаргу слідчому судді на бездіяльність слідчого у вигляді не внесення відомостей про злочин до ЄРДР. На подачу скарги у Вас є 10 днів.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 30 лет опыта

    Здравствуйте!

    Рекомендую подать жалобу в суд следственному судье о невнесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований в порядке статей 303-307 Уголовного процессуального кодекса Украины.

    Если нужна помощь в подготовке жалобы обращайтесь индивидуально через Звернутися.

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України