Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Земельне право, 16 серпня 2020, питання №26707

не можемо приватизувати ділянку (є розбіжність в координатах суміжних ділянок) - на кого подавати в суд?

Добрий вечір!
Склалася наступна ситуація. Нарешті вирішили приватизувати землю, що є біля нашого особняка . Сусіди ніби не мали нічого проти. 1 сусід вже в 2007 році приватизував свою присадибну ділянку, а інший ще ні. Коли ми підготували всі документи і мали подати на кадастровий номер, то виявилося, що координати наші і того сусіда, що приватизував у 2007році не співпадають, є накладка. Нам порекомендували, щоб сусід в нотаріуса написав заяву, що він погоджується з нашими координатами і таким чином все стане на свої місця, накладки не буде, ділянки залишаються такими як були, і документи сусіду не треба буде наново переробляти. Сусід заяву одного дня написав, а через день за вказівкою доньки відкликав. Тепер вона заявляє, що ми його обдурили, хочемо відібрати частину їхньої ділянки, тому тепер по всіх питаннях тільки до неї звертатися, але зразу ж попередила, що не дасть нам дозволу на приватизацію.
Розумію, що справу тільки через суд можна вирішити, але як? На кого робити позов? І що вимагати?

Відповіді юристів (1)

    Танача Юлія  Антонівна
    Танача Юлія Антонівна 3 роки тому

    Адвокат, 17 років досвіду

    Доброго дня, Наталія!

    Раджу звернутися на очну консультацію до адвоката або на консультацію он-лайн з наданням всіх документів, консультація на сайті буде поверхневою.

    У Вас 2 питання - виявлення (де, хто та на якому етапі) помилки в кадастрових данних та виправлення її.

    2. Отримання згоди від сусіда.

    Буде доцільним звернутися до територіального органу Держгеокадастру із заявами про надання інформації щодо координат ділянки, з додаванням матеріалів, які вже розроблено (краще, щоб заяву готував фахівець).

    Після отримання відповідей і аналізу - запрошувати сусідів на бесіду, у Вас будуть докази помилки, що підтвердить відсутність наміру обману, тощо. Питання з помилками в координатах у Вашому населеному пункті може мати глобальний характер, в такому разі виправлення займає багато часу та коштів, тому оптимально - довести доньці сусіда, що Ви не хочете нічого чужого, лише упорядкувати свої документи.

    Судові справи саме з таких питань потребують певних витрат, в тому числі на експертні дослідження, краще врегулювати питання з сусідами. Навіть якщо доведеться їм заплатити.

    Успіхів Вам!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України