Задайте вопрос юристу

828 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 16 августа 2020, вопрос №26728 150₴

как переоформить машину, если не можем найти хозяина, но есть связь с его бывшей женой

Добрый день! Есть такая проблема.. купили машину у хозяина 2 года назад, по разным причинам дотянули до сегодняшних времен с ее переоформлением.. теперь этого человека найти не получается, так как он скрывается от всех своих бывших знакомых и друзей кому задолжал денег, а так же от бывшей жены, не выплачивая ей алиментов уже очень не малый срок. В данный момент, когда мы кинулись наконец то все же переоформить машину, так как есть надобность ее продавать, мы столкнулись с той проблемой, что ни жена, ни знакомые, никто не знает где он, и сами его ищут, каждый по своим вышеуказанным причинам. Подскажите, как быть в таком случае? Может есть какие-то варианты, или может хотя бы 1.. Возможно как-то может помочь бывшая жена, на правах бывшей жены, или что-то в этом духе.. Подскажите как быть???

Ответы юристов (5)

    Костромина Виктория
    Общаться в чате Костромина Виктория 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 19 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    если он должник по алиментам - то скорее всего наложен арест на авто и пока не погасится долг арест не снимут

    оформить авто , если у вас нет действующей доверенности , может только владелец

    или " продать " можете только по техпаспорту

    бывшая жена помочь не может

    Бондарь Владимир Борисович
    Общаться в чате Бондарь Владимир Борисович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 26 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, пані Наталія! Для того, щоб оцінити Вашу ситуацію мені потрібні Ваші відповіді стосовно наступних питань:

    1) що означає "купили" авто? - є розписка про отримання коштів?, є довіреність на управління авто та на його відчуження?

    2) автомобіль був придбаний продавцем в період шлюбу зі своєю "бувшою" дружиною, чи після?

    3) яка орієнтовна вартість авто (це має значення для визначення економічної доцільності пошуку варіантів юридичного вирішення питання, оскільки, якщо казати про судову перспективу, то цей шлях доволі вартісний);

    4) чи не перебуває авто під арештом (можете це уточнити за допомогою бувшої дружини продавця, оскільки вона є стягувачем у виконавчому провадженні по аліментам)

    5) у кого фактично автомобіль перебуває у володінні?

    Бондарь Владимир Борисович
    Общаться в чате Бондарь Владимир Борисович 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 26 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    І ще хочу застерегти щодо надій на визнання права власності в судовому порядку. Існує негативна судова практика щодо цього, оскільки право власності на ТЗ виникає з моменту його державної реєстрації, а не з моменту передачі за договором купівлі-продажу. Можете самі подивитися таку практику Верховного Суду тут https://biz.ligazakon.net/ua/news/191273_verkhovni...

    Беликов Олег  Александрович
    33.3%
    Общаться в чате Беликов Олег Александрович 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 31 год опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Добрый день. без собственника автомобиля или без генеральной доверенности, выданной ним, переоформить автомобиль не возможно. В этом случае и жена не поможет, если они не разделили имущество и ей не причитается определенная доля. Продолжайте искать собственника, это единственный выход из положения.

    Гончаренко Константин
    66.7%
    Общаться в чате Гончаренко Константин 3 года назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю наступне:

    Якщо Ви придбали вказаний автомобіль за генеральною довіреністю, то фактично, права власності на нього залишились у власника.

    Якщо у довіреності не зазначено пункт про можливість вчинення дій з перереєстрації авто довіреною особою то необхідно продовжувати шукати власника, адже без нього неможливо вчинити реєстрацію авто.

    Враховуючи, що власник є боржником у багатьох правочинах включно з аліментами також, то є ймовірність 99% того ,що це авто знаходиться під арештом ДВС , ТАК як є майном боржника.

    Дружина боржника ніяк не допоможе вам , нажаль.

    Ви звісно можете продати авто по технічному паспорту проте , право власності на нього залишаться у первісного власника.

    Але якщо вказане авто арештовано, то його можуть знайти і вилучити для реалізації і виплати заборгованості по аліментам.

    І тоді покупець може зажадати повернення Вами його сплачених коштів за авто.

    Також додам , що жоден нотаріус не має права посвідчити уогоду купівлі-продажу майна яке є під арештом та якщо його не знято.

    Рекомендую Вам спільно з дружиною боржника , органами ДВС розпочати активні пошуки власника майна , адже поки він не складе нову довіреність на перереєстрацію авто , та не направить вам її поштою , жодні дії законним шляхом вчинити не має можливості.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України