Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Предпринимательское право, 31 августа 2020, вопрос №27673

Не выдают трудовую,как быть?

Здравствуйте. До 13.11.20 нахожусь в декрете. Уволилась 7.07.20 по согласованию сторон. Трудовую до сих пор не выдали. Как быть?

Ответы юристов (1)

    Камілова Марина  Сергіївна
    Камілова Марина Сергіївна 3 года назад

    Юрист, г. Киев, 8 лет опыта

    Доброго ранку)

    Відповідно до Інструкції про порядок ведення трудових книжок власник або уповноважений ним орган зобов'язаний видати

    працівнику його трудову книжку в день звільнення з внесеним до неї записом про звільнення.

    При затримці видачі трудової книжки з вини власника або уповноваженого ним органу працівникові сплачується середній заробіток за весь час вимушеного прогулу.

    Днем звільнення в такому разі вважається день видачі трудової книжки. Про новий день звільнення видається наказ і вноситься запис до трудової книжки працівника. Раніше внесений запис про день звільнення визнається недійсним у порядку, встановленому пунктом 2.10 цієї Інструкції. Спробуйте надіслати рекомендований лист на адресу підприємства в якому В надаєте згоду на пересилання трудової книжки поштою, якщо в результаті Вам не буде повернуто трудову звертайтеся до суду!

    Якщо потрібна допомога у захисті звертайтеся!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України