Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 31 августа 2020, вопрос №27742 150₴

чи можна заповнити дані серії номеру паспорту замість інн в міжнародній системі де просять ввести інн ?

доброго дня .мені потрібно на міжнародній платформі заовнити дані Taxpayer information . я хочу почати писати на американській платформі medium.com . вона вимагає внесення податкових даних .там треба буде ввести инн,я від нього відказався.маю штамп в паспорті.наскільки мені відомо для тих кто відказався від коду замість інн для податкового учота в україні використовують цифри серії номеру паспорта...чи можу я заповнити цифри серії номеру паспорта замість інн для міжнародного сайту? https://medium.com/me/partner/taxes

Ответы юристов (6)

    Адвокат Евгений Александрович
    26.7%

    Добрий вечір, Сергій!

    Так, Ви відмовилися від РНОКПП (ІПН) через релігійні переконання. Замість РНОКПП (ІПН), для Вашої ідентифікації, використовується окремий реєстр, куди внесені серія та номер паспорта.

    Після реєстрації в паспорт поставлено відмітку про право використовувати номер і серію паспорта замість РНОКПП (ІПН).

    Тому Вы маєте право поставити питання щодо внесення даних паспорта, замість інформації про РНОКПП (ІПН), саме перед сайтом: https://medium.com/me/partner/taxes

    В подальшому, якщо після відмови, Ваші релігійні переконання зміняться в ту чи іншу сторону, Ви завжди зможете отримати РНОКПП (ІПН).

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Беликов Олег  Александрович
    20%

    Добрый день. Это международные стандарты, принятые во всем мире. Попробуйте в графе "Иные налоговые формы" загрузить скан паспорта с печатью и отметкой об отказе от ИНН. Хотя по их стандартам действуют W-8ECI, W-8IMY, W-8EXP и другие, подтверждают статус плательщика налогов. Это специальный вид декларации, разработанный по их стандартам. Если загруженная копия паспорта с отметкой не подойдет, то придется урегулировать вопрос с налоговой.

    Гончаренко Константин
    16.7%

    Доброго дня!

    По Вашому питанню повідомляю:

    Ви через своіі релігійні переконання маєте право використовувати номер паспорта громадянина Украііни замість РНОКПП(ІНН), саме для цього у вас втановлено відповідний штамп у паспорті. Тому дані про вас зазначені в окремому реєстрі.

    Вам необхідно повідомити адміністрацію сервісу про Ваші релігійні перконання,якщо буде відмова у реєстраціі ,необхідно буде надіслати адміністрацііі сервісу сканкопію довідки про відмову від отримання РНОКПП(ІНН),або сканкопію сторінки зі штампом в паспорті.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Савченко Олександр
    16.7%
    Савченко Олександр 3 года назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрий день, Сергій!

    - наскільки мені відомо для тих кто відказався від коду замість інн для податкового учота в україні використовують цифри серії номеру паспорта...чи можу я заповнити цифри серії номеру паспорта замість інн для міжнародного сайту?

    - Так, для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, у рядку 3 розділу І декларації про майновий стан і доходи зазначаються серія та номер паспорта

    ПОЛОЖЕННЯ про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків, затверджене Наказом Міністерства фінансів України 29.09.2017 № 822 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1306-17#Text):

    ІІ. Поняття реєстрації фізичних осіб у Державному реєстрі

    1. Усі фізичні особи - платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру у порядку, визначеному цим Положенням.

    Облік фізичних осіб - платників податків ведеться у Державному реєстрі за реєстраційними номерами облікової картки платника податків, а осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові (за наявності), серією та/або номером діючого паспорта громадянина України без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків (до паспортів зазначених осіб вноситься відмітка, яка свідчить про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта).

    Отже, відмова від ідентифікаційного коду та наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та/або номером паспорта має бути засвідчена відповідною відміткою у паспорті. У вашому паспорті така відмітка є, а тому Ви можете вказати на сайті замість десятизначного номера облікової картки платника податків серію та номер свого паспорту, наприклад ВН222699.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Малиновский Влад
    10%
    Малиновский Влад 3 года назад

    Адвокат, г. Киев, 24 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго вечора, Сергій.

    Приведу вам приклад, як це питання вирішується в США (де ви власне й заповнюватимете форму)

    За посиланням - https://www.citibank.com/tts/sa/taxinitiatives/docs/Citi_Russian_CRS_Entity_Self-Certification_Form_v2017-01.pdf знаходиться CRS-анкета Citi bank (США).

    Це анкета на російській, і анкета ця для юридичної особи, проте нас має цікавити не це, а сам принцип вирішення ситуації, оскільки цілі CRS-анкети збігаються з цілями заповнення тієї анкети платника податків, на яку ви дали посилання. Ця ціль (крім іншого) полягає в використанні даних, що вносяться до анкети для автоматичного обміну податковою інформациєю, яка запроваджується у всьому світі останніми роками. Тобто ціль - це прозовість кожної транзакції в аспекті податкового резиденства її учасників.

    Зверніть увагу на третю частину - там пропонується внести дані про ідентифікаційний номер платника податків. Проте, разом з тим передбачено три випадки, за яких такі дані відсутні. На мій погляд найбільш близький для вас варіант B - "держателю счета не удалось получить ИНН или его эквивалент".

    При цьому для цієї опції пережбачене окреме поле з поясненнями, куди можна внести причину.

    Проте, можливо, ви можете замість ідентифікаційного коду просто внести серію та номер паспорту, адже як вище вірно зазначив колега Савченко Олександр Михайлович - Облік фізичних осіб - платників податків ведеться у Державному реєстрі за реєстраційними номерами облікової картки платника податків, а осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по батькові (за наявності), серією та/або номером діючого паспорта громадянина України без використання реєстраційного номера облікової картки платника податків - тобто в українському реєстрі ваш ідентифікаційний код - це номер паспорту, просто реєстр у вас окремий.

    Як перший так і другий варіант можливі, і обидва досягають мети зазначених анкет - податкової прозорості та можливості обміну податковою інформацією - адже в Україні податкові органи вас зможуть ідентифікувати за номером паспорту.

    Тобто перший варіант - не заповнювати поле, подавши пояснення, а другий - зазначити в полі дані вашого паспорту.

    Про те, який з двох варіантів більш прийнятний - слід уточнити в службі підтримки ресурсу, пояснивши їм вашу ситуацію.

    Всього найкращого.

    Токмач Галина Николаевна
    10%

    Здравствуйте, Сергей.

    Согласно нашего законодательства вместо идентификационного кода пишется серия и номер паспорта (при наличии отметки в паспорте).

    Поэтому вы можете указать данные вашего паспорта.

    С уважением, юрист Галина Токмач


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України