Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 15 сентября 2020, вопрос №28850

є свідком в справі викрадення велосипеду

Є свідком в справі викрадення велосипеду, в червні місяці, дала свідчення патрульній службі, викликана в серпні місцяці, дала свідчення слідчому, була на опознанні підозрюваного. 11.09.20 року мене доставили в суд працівники поліції з робочого місця, з прийому. Працюю з сімейним лікарем, сімейною медичною сестрою. Приїхавши в суд, вияивлось, що не привезли з психіатричної лікарні підозрюваного, суд перенесли на 18 вересня. Я працюю не в місті, а в смт , яке знаходиться 30 хв від міста. На 18.09 2020 мій графік роботи з 08.00 до 15.12. Заплановано проведення щеплень 30-ти дітям. Я пояснила це судді та його помічнику, але вони почали кричати на мене та погрожувати. З роботи мене 18.09.20 не відпускають, так як немає кому робити. Інша проблема полягає в тому, що я закачуюсь в транспотрі з 2012 року, і кожна поїздка для мене - це підготовка за декілька днів, я вживаю ліки проти закачування, громадським транспортом не виїзжаю. В поліцію їздила на таксі за свій кошт. Закон ніколи не порушувала. Таке питання: чи маю я право не приїхати в суд 18.09.2020 року об 11.00 через те, що я працюю в даний момент: Чи можу я скористатися си 138 Кримінально-процесуального кодексу України, п.3) обставини непереборної сили (епідемії ....Так як, я дійсно працюю в закладі охорони здоров'я під час епідемії, та кожен день на прийомі працюю з пацієнтами хворими на вірусні захворювання, в спец одязі, контактує хз хворими на covid19. Заздалегідь вдячна.

Ответы юристов (2)

    Марусяк Андрій Романович

    Доброго дня! так, можете спробувати не з'явитись до суду. Для цього пишіть клопотання на ім'я судді та прокурора та відправте їх поштою рекомендованим листом на адреси даних органів.

    Тест клопотання, я не можу з'явитись на засідання у зв'язку з заванатженістю на роботі і прикріпити документ, який це підтвердить, наприклад графік із виконанням щеплень.Також допишіть у клопотанні, що ви закачуєтесь, відчуваєте дискомфорт, вам тяжко добиратись до суду і прикріпіть діагноз із мед карти, якщо діагнозу немає - робіть, оскільки штрафи серйозні. Якщо у вас буде будь-який документ, що підтвердить вашу проблему зі здоров'ям та завантаженість, штрафу не буде.

    З іншої сторони, ваш керівник не має права вас не відпускати до суду, заява у поліцію на керівника може вирішити ваше питання, якщо воно буде гострим.

    Луговой Борис  Владленович

    Доброго дня. Ви можете скористатися ст. 138 КПК України. При цьому, раджу послатися як на п.3 так і на п. 8) інші обставини, які об’єктивно унеможливлюють з’явлення особи на виклик. Але щоб все зробити вірно напишіть відповідну заяву, в якій розпишіть свої обставини - роботу та стан здоров'я. Заяву слід писати на суд, вказати там суддю та номер справи. Заяву направте до суду електронною поштою, факсом, так щоб її отримали до засідання суду.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України