Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 15 сентября 2020, вопрос №28882

Можно ли получить налоговую компенсацию за обучение сына в магистратуре на контракте

Здравствуйте, можем ли мы получить налоговую компенсацию за обучение старшего сына в ВУЗе на контракте, дневное отделение?
Муж на пенсии, бывший сотрудник МЧС.
Я, мама сына, не работаю получаю пособие на ребёнка инвалида детства.

Ответы юристов (1)

    Марченко Аліна
    Марченко Аліна 3 года назад

    Юрист, г. Харьков, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Відповідно до ст. 166.3.3. Податкового кодексу України податкова знижка надається на суму коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.

    Тобто важливе значення має хто є платником в квитанції по оплаті за навчання - це може бути або безпосередньо студент або член сім’ї першого ступеня споріднення.

    Однак податкова знижка нараховується лише за умови отримання заробітної плати (та сплати податків по зарплаті) протягом звітного року відповідно до ст. 166.4.2 та ст. 14.1.170 ПКУ.

    Таким чином, по-перше, необхідно перевірити хто є платником в квитанції.

    По-друге встановити чи отримує цей платник офіційну зарплатню.

    Також звертаю увагу на те, що оформити податкову знижку можливо до 31 грудня року наступного за звітним. Тобто у разі оплати навчання по квитанції від 2019 року, Ви маєте право оформити цю знижку тільки до 31.12.2020.

    Ви можете звернутися до мене через кнопку "звернутися" біля зазначеного профілю, де я зможу відповісти на всі Ваші питання, оскільки правилами сайту заборонено зв'язуватися з Вами безпосередньо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України