Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 23 сентября 2020, вопрос №29415

Пенсія за вислугою років

Вітаю! Маю неповну вищу освіту за напрямом підготовки «гігієна, санітарія та епідеміологія», спеціальність «санітарний фельдшер». З квітня 1992 року працювала за спеціальністю у санітарно-епідеміологічній станції. З 2016 року працюю на посаді провідного фахівця (не є державним службовцем), в районному управлінні Держпродспоживслужби по переводу з санітарно-епідеміологічної служби у зв'язку з її ліквідацією. Тобто на сьогоднішній день маю 28 років медичного стажу. Відповідно статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення» в редакції чинній до внесення до неї змін Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 02.03.2015 № 213-VIII, які визнано неконституційними маю право на призначення пенсії за вислугою років, незалежно від віку.
Але управління пенсійного фонду, куди я звернулася за консультацією щодо порядку оформлення пенсії, відмовило меню на підставі статті 55 Закону №1788 з урахуванням вимог щодо стажу та вислуги років, які були передбачені законодавством станом на 11 жовтня 2017 року, тобто на дату набуття чинності цим законом в редакції Закону України від 3.11.2017 № 2148-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», а саме: до 1.04.2015 – не менше 25 років; до 1.01.2016 – не менше 25 років 6 місяців; до 11.10.2017 – не менше 26 років 6 місяців, без вимог до віку. Чи правомірно це? Дякую.

Ответы юристов (1)

    Пользователь не активен
    Пользователь не активен 3 года назад

    Адвокат, г. Днепр, 25 лет опыта

    Общаться в чате

    Добрый день!

    Для оценки правомерности действий ПФУ необходимо ознакомиться с полной аргументацией их отказа (поскольку органы ПФУ достаточно часто игнорируют нормы действующего законодательства).

    Очень часто такие отказы приходится обжаловать в ПФУ Украины (что практически безрезультативно) либо в суд.

    Обращайтесь через кнопку "звернутись" или приложите ответ ПФУ к Вашему обращению. С уважением, адвокат Татьяна Власенко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України