Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Банковское право, 23 сентября 2020, вопрос №29454

Як припинити погрози колекторів?

Добрий день. У мене є просрочений онлайн кредит, який я уже не в змозі погасити. Кожного дня приходять смс з погрозами, на вайбер. Так ще крім мене вони тероризують всіх сусідів, родичів навіть моєму начальнику та колегам по роботі, дзвінки і вдень і вночі.Нещодавно присалали порно колаж на сімю начальника і якщо я не оплачу борг обіцяють розповсюдити по всьому району. Керівник мій дуже негативно сприйняв дане повідомлення да і кому це буде приємно. Позор на весь район. Він просить мене щоб якось домовлялась із кредиторами по проплаті, щоб його не тривожили. Я говорила зними, їм потрібні гроші і на все їм начхать яка в мене склалася ситуація. Кредит брала 5750 грн. а зараз виріс до 21 тис. грн. Пропонували за 9 тис. закрить, щоб вносила проплату по 3 тис. кожень тиждень але у мене і таких коштів не буде бо я лише одна працюю. І начальник на мене давить і МФО. Підскажіть будь-ласка як можливо вирішити цю ситуацію і щоб пошвише? Скоро 24.09.2020 якщо не проплачу колектор обіцяв ще пожоще буде тероризувать всіх депутатів і сел.голову району.

Ответы юристов (2)

    Костюк Любовь Тарасовна

    Доброго дня, зверніться через сайт я вам розкажу порядок дій. Це часом не Топ кредит, це вони полюбляють такий тиск. По перше не панікуйте, і не платіть зовсім нічого, з ними треба перейти в пистмовий формат, це виключно психологічний тиск, більш нічого. Керівнику скажіть , що звернулись до юриста, бо це за один день не зробиш, але на них теж є управа.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Вы имеете право подать заявление в полицию о внесении ведомостей в Единый реестр досудебных расследований и открытии уголовного дела о вмешательство в личную жизнь по статье 182 Уголовного кодекса Украины и принуждении к выполнению гражданско-правовых обязательств по статье 355 Уголовного кодекса Украины, о чём в полиции Вам должны выдать извлечение из Единого реестра досудебных расследований.

    Всего доброго!

    Удачи Вам!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України