Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Для бизнеса, 23 сентября 2020, вопрос №29467 150₴

підпись договори про оренду

Добрий день. Хочу підписувати договір про оренду офісного приміщення і від мене бухгалтер вимагає копії моїх документів: паспорт і ідентифікаційний. На скільки вірні її дії і чи можу я відмовитись надавати для зберігання моїх паспортних даних і ідентифікаційного?

Ответы юристов (4)

    Пуха Наталія ТендерОк
    24.7%

    Доброго дня

    По вашому питанню зазначу, що вказані документи, а скоріше за все їх копії, або відомості зазначені у них є необхідній бухгалтеру для зазначення реквізитів у договорі оренди.

    Тобто отримання зазначеної інформації не є протиправним.

    Також зважайте, що по зазначеному договору бухгалтер буде виставляти вам рахунки, та акти виконаних робіт на оплату, тому ці дані їй необхідні.

    Якщо ви не впевнені в особі бухгалтера, та якщо існує можливість розголошення ваших персональних даних раджу вам передбачити, штрафні санкції у договорі оренди про розголошення даних, або додатково до договору оренди зробити протокол розбіжності де зазначити вказаний пункт.

    Успіхів.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    24.7%

    Доброго вечора!Якщо Ви укладаєте договір оренди від себе як від фізичної особи, це звичайна практика.

    Паспортні дані зазначаються Вами з метою Вашої ідентифікації, у тому числі з метою врегулювання у подальшому спорів, які можуть виникати, а також з метою подальшого правильного оподаткування юридичною особою доходів від оренди.

    Ніхто не піде з Вашими паспортними даними до якихось фінансових установ!

    Всього найкращого!

    Адвокат Евгений Александрович
    24.7%

    Добрий вечір!

    Перед укладанням Договору орендує офісного приміщення, Вы повинні надати згоду на обробку персональних даних та доступ до них, тому орендодавець або його уповноважена особа, мають право перевірити документи, які посвідчують Вашу особу: паспорта громадянина України та РНОКПП, посилання на які теж повинно знайти своє відображення у Договорі.

    При цьому, якщо сам Договір не містить саме обов’язку надання орендарю копій: паспорту громадянина України та РНОКПП, то Ви не зобов’язані їх надавати.

    Всього доброго!

    Успіхів Вам!

    Гончаренко Константин
    26%

    Доброго дня!

    Повідомляю наступне:

    У разі укладання договору оренди з фіз.особою,надання документів ,що посвідчують особу (паспорт та код РНОКПП/ІНН)-це звичайна справа ,головне,щоб Ви надали згоду на обробку та використання персональних даних згідно ЗУ Про захист персональних даних,така згода підписується окремо ,або у договорі вказується пункт ,про згоду на викорстання персональних даних.

    Вказані дані зазначаються у розділі -реквізити сторін у кінці договору.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України