Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 23 сентября 2020, вопрос №29472

Срок давности иска на роздел имущества

Доброго вечора. Розлучена з чоловіком з 2013 року. Е 13 літня донька, яка весь час проживала зі мною. Сплату аліментів колишній чоловік ігнорував всі ці роки. Тепер виконавча служба його змушуе заплатити мені борг в 100 тис.грн. А він у відповідь на це,подае до суду на розподіл майна,яке було набуте в шлюбі. Його адвокат сказала,що згідно з 173 ст.він мае право подавати до суду на розподіл майна,не залежно від того, скільки часу минуло від моменту розлучення. Чи правда це?

Ответы юристов (2)

    Жупинский Николай Андреевич

    Його адвокат сказала,що згідно з 173 ст.він мае право подавати до суду на розподіл майна,не залежно від того, скільки часу минуло від моменту розлучення. Чи правда це?

    Так, це правда. Строк давності починається не з дати розірвання шлюбу, а з дати порушення прав, а так як права чоловіка на спільне майно ніхто не порушував, то і відлік позовної давності не розпочинався.

    Костромина Виктория

    Його адвокат сказала,що згідно з 173 ст.він мае право подавати до суду на розподіл майна,не залежно від того, скільки часу минуло від моменту розлучення. Чи правда це?

    да

    нужна детальная консультация или помощь в подготовке документов ( заявы, иски т .п.) - обращайтесь через сайт, с ув Виктория Костромина


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України