Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 01 октября 2020, вопрос №30038

Сертифікат на право на земельну частку

Після смерті мого батька три спадкоємці (я, мій брат та офіційна дружина) отримали свідоцтва про право на спадщину на майно покійного, а саме на землю(пай), кожному виділили рівну частину - по 1/3.
Двоє спадкоємців (я і брат) вирішили отримати земельну ділянку в натурі та оформити державний акт на право власності. Як виявилося, одним з необхідних документів для отримання держ акту є сертифікат на право на земельну частку(пай). Оригінального сертифікату на руках ні в мене ні в брата не має, а лише копія (і та не завірена нотаріально), скоріше всього оригінал ₴ у третьої спадкоємиці(офіційної дружини), оскільки померлий(тато) проживав з нею останні роки. Питання де крім як у неї (третьої спадкоємиці) (оскільки з нею не підтримуємо зв,язок) можна отримати сертифікат чи його дублікат? І чи дійсно потрібні її паспортні данні і присутність при оформленні держ акту на наші частки?₴
Також питання по самому сертифікату, в нас є копія, яка була видана на мою бабусю 2003 роком, а далі в цій же копії написано "Зміни, які вносяться до сертифіката у зв,язку з передачею права на земельну частку (пай), право на земельну частку пай передано Коваленко...(тобто моєму тату) і датовано 2007 роком. І в моєму свідоцтві на право на спадщину також є такий абзац "Сертифікат перереєстровано у зв,язку з передачею права на ім,я Коваленка....(мого батька). Що це означає, що має бути новий сертифікат виданий вже на мого батька? І знову ж де можна отримати оригінал чи дублікат?

Ответы юристов (2)

    Танача Юлія  Антонівна

    Альона, доброго дня!

    Дякую за деталізоване питання.

    Сертифікати на земельні частки (паї) оформлювалися в одному примірнику, копії не залишалися.

    Вам необхідно звернутися до місцевого відділу Державного земельного кадастру, вони зможуть надати довідку про те, що сертифікат видавався.

    Державні акти зараз не видаються.

    Новий сертифікат після смерті бабусі міг не видаватися, якщо в ньому є позначка про перехід права.

    Питання взаємодії з третім спадкоємцем можна доручити фахівцю землевпорядної організації, якщо є стійке небажання спілкуватися. Чи питання не лише в цьому?

    Якщо є потреба в більш детальній консультації - зверніться через сайт, оскільки щоб надати повну відповідь на Ваші питання - треба дивитися документи.

    Успіхів Вам.

    • Альона Клиент 3 года назад

      Дуже дякую за таку детальну відповідь

      Рекомендую адвоката Юлію Антонівну м. Маріупіль, пояснила все дуже детально згідно діючого закону (земельні питання), порадила куди звернутися для отримання необхідних документів, її роз'яснення підтвердив представник місцевого органу держ землеустрою при зверненні


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України